Версія для друку
Четвер, 22 липня 2021 09:48

Онлайн-семінар «Ринок муніципальних облігацій – міжнародний і український досвід»

Інформуємо, що громадська організація «ДЕСПРО», Інформаційне агентство Cbondsта громадська спілка «Українське об’єднання ринків капіталу» (UCMA) запрошують взяти участь в онлайн-семінарі «Ринок муніципальних облігацій – міжнародний і український досвід», що відбудеться 27 липня 2021 року на платформі ZOOM.

Децентралізаційні зміни в Україні поставили перед органами місцевого самоврядування нові виклики, що пов’язані із завданнями у забезпеченні розвитку місцевої комунальної інфраструктури. Даний розвиток неможливий без здійснення належного фінансування. Джерелами такого фінансування є місцеві бюджети, субвенції з державного бюджету та зовнішні запозичення, а також такий інноваційний інструмент як випуск муніципальних облігацій.

Проектною групою розроблено комплексний механізм залучення фінансових ресурсів «Місцеві запозичення через випуск муніципальних облігацій для фінансування місцевих інвестиційних проектів». Структурними компонентами цього механізму є:

  • консультації міських рад з питань випуску та обігу облігацій, включаючи порядок випуску, розповсюдження та обслуговування емісiï облігацій, обмеження, вимоги до цінних паперів тощо;
  • розробка рішень випуску облігацій;
  • організація необхідних погоджень (Мінфін) та реєстраційних дій (НКЦПФР, НБУ тощо);
  • надання послуг андерайтингу;
  • пошук платіжних агентів та фінансових інвесторів тощо.

Семінар орієнтований, як на професіоналів ринку муніципальних облігацій України (емітентів, потенційних емітентів, інвесторів), так i на широке кого зацікавлених у питаннях, пов’язаних з ринком облігацій органів місцевого самоврядування. Експерти представлять стан ринку муніципальних облігацій, ïх застосування для фінансування місцевих інфраструктурних проектів, тенденції ринку.

Також буде представлений досвід реалізації проектів в рамках:

  • державної програми «Спроможна школа для кращих результатів», що спрямована на модернізацію системи середньої освіти в Україні;
  • президентської загальнонаціональної програми «Здорова Україна»;
  • цифрової трансформації муніципального управління «CMAPT CITI».

Дата проведення: 27 липня 2021 року.

Час проведення: з 11.30 до 13.00.

Для участі в семінарі необхідно попередньо зареєструватися за посиланням

https://zoom.us/webinar/register/1216266839697/WN_tvgE8TekR9KqL_x81hR5cA

Участь в онлайн-семінарі безкоштовна.

Початок реєстрації та під’єднання на ZOOMплатформу –

27 липня 2021 року з 11.00.

Прочитано 602 разів