Версія для друку
Середа, 28 липня 2021 14:55

Про участь в громадських консультаціях щодо підсумкового аналізу Керівних принципів ОЕСР

В рамках співпраці з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), зокрема асоційованого членства України в Комітеті з інвестицій ОЕСР та його Робочій групі з відповідального ведення бізнесу повідомляємо, що ОЕСР оголошено про початок громадських консультацій щодо підсумкового аналізу Керівних принципів ОЕСР для багатонаціональних підприємств.

Керівні принципи ОЕСР для багатонаціональних підприємств (Керівні принципи ОЕСР) відображають очікування урядів від підприємств щодо їх відповідальної поведінки у всіх сферах, де підприємства взаємодіють із суспільством, включаючи права людини, трудові права, навколишнє середовище, корупцію, інтереси споживачів, а також розкриття інформації, науки і техніки, конкуренції та оподаткування.

У 2021 році виповнюється 10 років з часу останнього перегляду Керівних принципів ОЕСР. У 2020 році Робоча група ОЕСР з відповідального ведення бізнесу (далі – Робоча група) ініціювала проведення підсумкового аналізу з метою оцінки Керівних принципів ОЕСР, їх впровадження та роботи ОЕСР щодо відповідального ведення бізнесу.

Метою підсумкового аналізу є - врахування ключових подій, досягнень та викликів, пов’язаних із Керівними принципами ОЕСР та їх унікальним механізмом розгляду скарг, національними контактними пунктами для відповідального ведення бізнесу, а також екосистемою, в якій впроваджуються Керівні принципи ОЕСР.

На підтримку проведення підсумкового аналізу Робоча група розробила проект звіту.

15 червня 2021 року ОЕСР оголосила про початок громадських консультацій, щоб забезпечити користь підсумкового аналізу з точки зору поглядів та досвіду всіх зацікавлених сторін. Громадські консультації є відкритими для всіх зацікавлених сторін з усіх країн, включаючи бізнес, галузеві групи, організації громадянського суспільства, профспілки, а також наукові кола, зацікавлені громадяни, міжнародні організації та урядові експерти. Паралельно з процесом консультацій з громадськістю, ОЕСР також проводить процес консультацій в інших відповідних комітетах та робочих групах ОЕСР.    

Кінцевий термін подання заявок - вівторок, 14 вересня 2021 р., 18:00 (за центральноєвропейським часом).

Взяти участь в консультаціях можливо, використовуючи наступні посилання:

English webpage

French webpage

Spanish webpage

На веб-сайті Міністерства економіки України розміщена інформація про громадські консультації, посилання на підсумковий звіт, а також онлайн-опитування.

Просимо долучитися до участі в консультаціях.

Прочитано 641 разів