Вівторок, 05 лютого 2019 12:20

ОГОЛОШЕННЯ !

gerbЩодо процесів приватизації  комунального майна

 

  1. Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях міської ради приймаються рішення щодо відчуження комунального майна, затвердження місцевих програм приватизації, визначення доцільності, порядку та умов приватизації об'єктів права комунальної власності.
  2. У 2018 році був прийнятий Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», яким значно спрощено порядок приватизації державного та комунального майна, чітко прописані кроки та заходи приватизації, їх прозорість та доступність. Законом враховано як вітчизняний так і закордонний досвід у сфері приватизації майна, в тому числі спрощено певні процедури підготовки до приватизації, зокрема, у разі відчуження шляхом продажів на електронних аукціонах, а також приватизації об'єктів, переданих в оренду.
  3. У грудні 2018 здійснено перші кроки приватизації, визначені цим законом – сформовано та затверджено перелік об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Умань, що підлягають приватизації у 2019 році, який опубліковано на сайті міської ради та в електронній торговій системі.
  4. Наразі здійснюються заходи для виконання наступних кроків приватизації об'єктів, включених до переліку – прийняття рішення про приватизацію, які у встановленому порядку будуть опубліковані на сайті Уманської міської ради та в електронній торговій системі PROZORRO.
Прочитано 713 разів