Середа, 24 червня 2020 09:12

ЦНАП Черкащини надаватумуть послугу id-14

pasport

Отримання паспорта громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду) наразі є окремими процедурами. Це означає, що підліткам та їхнім батькам потрібно двічі збирати документи, приходити і до підрозділу Державної міграційної служби чи ЦНАП, і до Державної фіскальної служби, та витрачати свій час на черги. 

 

Щоб спростити життя українцям Міністерство цифрової трансформації України оптимізувало цей процес. І вже з 28 травня 2020 року у центрах надання адміністративних послуг міст Черкаси, Умань,  Білозірської ОТГ та територіальних підрозділах Державної міграційної служби буде доступна послуга з видачі паспорта громадянина України у вигляді ID картки при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням їй номера платника податків. 

Оформляти послугу потрібно буде не пізніше ніж через місяць після досягнення 14 років. Забрати готову ID-картку можна  через 20 робочих днів після звернення. Послуга буде безкоштовною для всіх, хто отримує паспорт громадянина України вперше. 

Отже, більше не буде необхідності отримувати окремий паперовий документ з ідентифікаційним кодом. Однак, при бажані все ж можна буде отримати окремий документ – номер облікової картки платника податків.