Четвер, 01 липня 2021 08:12

Електронний підпис

el sighnІнформацію про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг разом з інформацією про кваліфіковані електронні довірчі послуги, які вони надають, можна отримати в Довірчому списку, який опубліковано на офіційному веб-сайті центрального засвідчувального органу (https://czo.gov.ua/ca-registry, https://czo.gov.ua/trustedlist).

 

З метою реалізації функцій електронної демократії, забезпечення доступу громадян та бізнесу до отримання публічних послуг онлайн, переходу до електронного документообігу, спрощення ведення бізнесу тощо Міністерство цифрової трансформації підготувало відеоблог про електронний підпис. Кожен може безкоштовно переглянути вищезазначений влог на платформі «Youtube» за посиланням.

Електронний підпис — це один з основних засобів ідентифікації людини і ваш цифровий помічник у світі онлайн-послуг. З е-підписом можна підписувати документи, користуватися державними сервісами зі свого смартфона чи комп’ютера будь-де і будь-коли. Без черг, папірців та поїздок до держустанов чи банків. У цьому відео:

  • з’ясуємо, які є види е-підписів та яка між ними різниця;
  • розберемо на прикладах, як ними користуватися;
  • навчимося підписувати документи та перевіряти підпис на них онлайн на сайті Центрального засвідчувального органу. Ще більше про е-підпис ви можете дізнатися з безкоштовного освітнього серіалу на платформі Дія.Цифрова освіта https://cutt.ly/qnIwNy2