П'ятниця, 04 жовтня 2019 14:04

Іспанські дні в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Напередодні Дня міста Умань, в рамках тісної мистецької співпраці з містом Сарагоса  (Іспанія), в кінотеатрі «Filmax» відбулось відкриття Другого міжнародного фестивалю документального кіно «H-Uman International Cinema Festival». Це спільний іспано-український кінопроект, в рамках якого глядачеві було презентовано 7 короткометражних фільмів виробництва України та Іспанії:

«Аль Амар» Ната Морено

«Діна» Мирослава Клочко

«Поїдання морських їжаків» Луїс Бунюель

«Київські фрески» Сергій Параджанов

«Вечеря душ» Олексій Залевський

«Цикли» Ірина Роднікофф

«Мертва земля» Серхіо Дуче

Під час відкриття фестивалю секретар міської ради Людмила Кирилюк від імені міського голови привітала присутніх з мистецькою подією в житті Умані і подякувала усім, хто долучився до створення та організації кінофестивалю: іспанському митцю Карлосу Гарсія Лаосу за внесок, який він робить в культурний розвиток Умані; уманській художниці Одарці Дьомі-Пісній, завдяки якій про Умань знають далеко за межами України; представнику інвестора кінотеатру «Філмакс» Ользі Чирві за можливість провести фестиваль в одному з найсучасніших кінотеатрів України.

 Демонструвати на широкий загал фільми будуть 4 жовтня о 16.00 в картинній галереї та впродовж тижня у кінотеатрі «Filmax» (вул. А.Кизила, 4) перед початком основних сеансів.

Нагадаємо, що такі плідні стосунки пов’язують Умань з сучасним іспанським митцем Карлосом Гарсіа Лаосом уже четвертий рік поспіль. У 2016 році в нашому місті з’явилась футуристична скульптура «Материнський інстинкт». У березні  2017 року в Уманському художньому музеї відбулась  міжнародна виставка картин Франсіско-Хосе де Гойя «Тінь Гойї». У 2018 році, в рамках Міжнародного проекту «Умань – Сарагоса» напередодні Дня міста відбулась низка знакових подій: відкриття іспанського скверу,  виставка  україно-іспанського живопису  та Міжнародний кінематографічний фестиваль німого короткометражного іспанського кіно. І ось знову Умань вітає іспанських митців. Приємно усвідомлювати, що наше місто є осередком об’єднання сучасного вітчизняного та зарубіжного мистецтва, яке в усі часи є актуальним.

Yes

Yes

Прочитано 2031 разів