Версія для друку
Середа, 25 листопада 2020 12:24

Про програми з питань охорони здоров'я, що було затверджено на 3 позачерговій сесії

Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Детальніше про програми з питань охорони здоров'я, що було затверджено на 3 позачерговій сесії Уманської міської ради  VIII скликання:
 
 1. Про затвердження міської Програми забезпечення медичної допомоги хворим на фенілкетонурію на 2021-2025 роки. Дана програма спрямована на те щоб відповідно до постанови КМУ від 31.03.2015 року  № 160 «Про затвердження Порядку забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання» безоплатно забезпечувати мешканців міста, які страждають на фенілкетонурію харчовими продуктами (НеоФе, 2-PKU Nutri 2 Energy (Orange), 3- PKU Nutri 2 Concentrated) для спеціального дієтичного споживання. 
 
 2. Про внесення змін до рішення міської ради від 16.12.2019 р.  № 2-70/7. Даним рішенням продовжується строк дії програми «Цукровий діабет» на 2015-2020 роки» затвердженої рішенням міської ради від 02.06.2015 року № 3.6-70/6 зі змінами внесеними рішенням міської ради від 16.12.2019 року № 2-70/7, до кінця 2021 року. Дана програма спрямована на те щоб відповідно до постанови КМУ від 05.03.2014 року № 73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну» та постанови КМУ від 23.03.2016 року № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну», метою якої є забезпечення хворих на цукровий діабет жителів міста препаратами інсуліну.  
 
 3. Про затвердження міської програми «Пільгове зубопротезування та планове лікування стоматологічних захворювань окремих категорій громадян міста Умань на 2021-2025 роки». Дана програма спрямована на підвищення рівня  забезпечення безоплатного зубопротезування жителям міста Умань, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільгове зубне протезування, планової стоматологічної допомоги пільговим категоріям населення та ортодонтичної допомоги дітям. Правові підстави - Закони України: «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про донорство крові та її компонентів», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», постанов Кабінету Міністрів України від 11.07.2002р. № 955 «Про затвердження Програми подання громадянам гарантованої державою безоплатної медичної допомоги», від 01.10.2014р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», тощо.  
 
 4. Про затвердження Програми розвитку та підтримки комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я м. Умань, що надають спеціалізовану медичну допомогу на 2021-2025 роки. Дана програма спрямована на те щоб відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», Бюджетного кодексу України, здійснювати покриття капітальних та поточних витрат комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, які виникають в процесі господарської діяльності, якщо такі витрати не покриваються доходами підприємств. 
 
 5. Про затвердження Програми забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих категорій населення м. Умань  на 2021-2025 роки. Дана програма спрямована на те щоб відповідно до постанови КМУ  від 17.08.1998 року № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» безоплатно або на пільгових умовах забезпечувати окремі групи населення та за певними категоріями захворювань у разі амбулаторного лікування лікарськими засобами за рецептами лікарів.
 
6. Про затвердження Програми розвитку та підтримки КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УМАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ» УМАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2021-2025 роки. Дана програма спрямована на те щоб відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», Бюджетного кодексу України, тощо здійснювати покриття комунальних послуг та енергоносіїв, поточних та капітальних видатків, які виникають в процесі господарської діяльності комунального некомерційного підприємства охорони здоров’я, якщо такі витрати не покриваються доходами підприємства.

Yes

Прочитано 475 разів