Вівторок, 16 березня 2021 12:19

Уманська міська влада розпочала боротьбу з порушниками правил паркування

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Хамів треба знати в обличчя! 

Уманська міська влада розпочала боротьбу з порушниками правил паркування!


12 березня інспекцією з благоустрою Уманської міської ради спільно з працівниками поліції розпочато роботи щодо виявлення порушників паркування.


Ця ініціатива реалізовується у рамках програми «Безпечне місто», запровадженої Уманським міським головою Іриною Плетньовою. Відомо, що найбільша проблема з паркуванням спостерігається на центральному ринку. Саме тут, на місцях автобусних зупинок, паркують автомобілі. Тому чергування інспекторів та працівників поліції здійснюється на цій території у дні, коли працює ринок - вівторок, п'ятниця, неділя.


Як працює інспекція?

  1. Виявляється порушник паркування.
  2. Інспектори з благоустрою роблять порушнику попередження про неправильне місце паркування та просять переїхати у дозволене місце.
  3. Якщо порушник не реагує на попередження та відмовляється перепаркуватись, тоді на колеса його автомобіля встановлюється блокіратор. Інспектори з благоустрою викликають поліцію для складання постанови про адміністративне правопорушення. Санкцією ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу у розмірі 255 грн.
  4. Якщо ж порушник перешкоджає руху інших автомобілів, то відповідно до ч.3 ст. 122 буде накладено штраф у розмірі 510 грн та можлива евакуація автомобіля.


В обов'язковому порядку здійснюється фото- та відеофіксація порушень.

Повідомити про порушення правил паркування можна за номерами телефонів: +38 (093) 216-68-92, (04744) 6-91-69.

Або ж одразу телефонуйте до поліції за номером 102.

Закликаємо уманчан дотримуватись правопорядку в місті Умань.

Працюємо далі.

Прочитано 393 разів