П'ятниця, 09 квітня 2021 09:42

Викрито ще дві так звані "наливайки" на ринку «Міщанка»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Боремось з незаконною торгівлею алкоголем в Умані.

Викрито ще дві так звані "наливайки" на ринку «Міщанка».

8 квітня за розпорядженням Уманського міського голови Ірини Плетньової працівниками інспекції благоустрою Уманської міської ради, податкової інспекції та Уманського відділу поліції було проведено рейд "наливайками".

У одному з продуктових магазинів на ринку «Міщанка» по вул. Залізняка, 1 було виявлено "наливайку", у якій незаконно продавали алкогольні напої.

У результаті перевірки було встановлено осіб порушників та конфісковано:

- 48 літрів алкогольних напоїв (коньяк – 33 л, горілка - 4 л, горілка самогон – 10 л, вино – 1л).

Правоохоронцями було складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). За одним з протоколів санкція статті передбачає накладення штрафу від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виторгу, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Штраф по іншому протоколу має винести суд. Згідно з ст. 164-5. 5 Кодексу України про адміністративні правопорушення розмір штрафу становитиме від 3400 грн до 10200 грн.

Найближчим часом Уманською міською радою буде подано заяву до суду щодо позбавлення ліцензії на здійснення підприємницької діяльності у зазначеній наливайці, в тому числі анулювання ліцензії на продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та подальшого закриття цього закладу.

 

Прочитано 339 разів