П'ятниця, 07 травня 2021 08:17

Вирішення проблем з киснем для хворих на CОVID-19

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Місто Умань – одне з небагатьох міст України, в якому на 100% вирішено проблему з киснем для хворих на CОVID-19.

Коли Ірина Плетньова приступила до виконання повноважень Уманського міського голови, в Уманській центральній міській лікарні було всього 12 кисневих точок.

Кількість кисневих точок вдалось збільшити аж до 160 та закуплено необхідні кисневі концентратори для хворих на коронавірус завдяки спільній і наполегливій роботі Ірини Плетньової разом з народним депутатом України Антоном Яценком, головою Черкаської обласної державної адміністрації Олександром Скічком.

Наразі лікарню забезпечено сучасною кисневою станцією Zelko OxyG 350, що дає максимальний потік кисню 500 л/хв. Киснева станція обслуговує постійно 50 ліжко-місць.

Дана станція запрацювала 5 травня.


Зауважимо, що з кінця 2020 року в Уманській центральній міській лікарні функціонує киснева станція, яка забезпечує киснем 8 ліжкомісць.

У роботі 2 кисневі станції можуть самостійно виробляти кисень і забезпечити ним 58 пацієнтів. Для цього не потрібно купувати кисневі балони.

Також в арсеналі лікарні є 17 апаратів ШВЛ, які можуть використовуватись для лікування пацієнтів у важких або критичних станах з COVID-19.

Таким чином, на сьогодні вирішено проблему з постачанням кисню для хворих на CОVID-19 в Уманській центральній міській лікарні.

Медицина в Умані розвиватиметься і далі.

Прочитано 341 разів