П'ятниця, 11 червня 2021 10:43

В Уманській центральній міській лікарні працюють нові сучасні апарати для діагностики захворювань носа, горла, вуха на ранніх стадіях.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Забезпечити лікарню таким ЛОР-обладнанням вдалось завдяки спільній співпраці Уманського міського голови Ірини Плетньової та народного депутата України Антона Яценка.

Зокрема, функціонує сучасний ЛОР-комбайн MEGA Medical виробництва Південна Корея, який обладнаний ендоскопічною діагностичною системою першого класу.

Цей апарат дає можливість проводити більш детальні обстеження захворювань

носа, горла, вуха, серед яких:

  • синусит;
  • фарингіт;
  • ларингіт;
  • ангіна;
  • отит;

інші захворювання.

Також завдяки обладнанню виконується діагностика запальних процесів новоутворень гортаноглотки, порожнини рота, носа і носоглотки.

На відміну від застосування традиційних методів обстеження, за допомогою ЛОР-комбайна можна встановити чіткий діагноз хвороби і виявити місце її локалізації.

Завдяки функції відеоендоскопії вражену ділянку в носі, ротовій порожнині та вухах лікар-отоларинголог може побачити детально, у збільшеному вигляді, на моніторі комп'ютера.

Раніше обстеження проводилось звичайним методом, а для відповідної діагностики уманчани звертались у Черкаську обласну лікарню, або ж лікарні Києва.

Наразі уманчани можуть отримати якісні послуги в Уманській центральній міській лікарні.

ЛОР-комбайн дозволяє чітко й бережно, з мінімальним медикаментозним навантаженням на організм, проводити діагностику, лікування, як дорослим, так і дітям.

Наприклад, за декілька хвилин можна видалити сірчану пробку з вуха.

Поцедура безболісна навіть для дітей.

Результати діагностики одразу записуються на USB флеш накопичувач та, у випадку необхідності, передаються в обламні лікарні, ЛОР-інститути та інші медзаклади вищого рівня надання медичної допомоги.

Також у лікарні працює новий цифровий аудіометр AC40 виробництва Данії. Це повний двоканальний аудіометр з усіма передовими властивостями та функціями, необхідними у сучасній лікарні. Апарат дозволяє у повній мірі обстежити стан всіх відділів вух та визначати гостроту слуху пацієнта до різних звуків.

Результати обстеження фіксуються на спеціальному документі - аудіограмі.

Даний аудіометр один із кращих в області.

Діагностика лор-органів БЕЗКОШТОВНА при наявності електронного направлення від сімейного лікаря.

Для того, щоб пройти обстеження необхідно звернутись до сімейного лікаря та отримати в нього електронне направлення на консультацію до лікаря-отоларинголога в поліклініку за адресою:

м. Умань вул. Шевченка 50 , кабінет 507 або 501.

Запис проводиться протягом робочого дня.

Уманський міський голова Ірина Плетньова і далі буде робити все можливе для розвитку медицини в Умані

 

Прочитано 411 разів