Версія для друку
Четвер, 01 жовтня 2009 16:00

Новини жовтня 2009 р.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

2 жовтня в рамках відзначення Дня Умані у Будинку рад відбулась офіційна зустріч представників міської влади, керівників закладів освіти і культури, журналістів місцевих і обласних ЗМІ з гостями із Польщі, делегаціями з поріднених міст Ланьцут, Гнєзно і Курнік. Зібрання привітали міський голова Юрій Бодров та очільник товариства дружби із зарубіжними країнами, радник міського голови Світлана Ліпінська. У свою чергу керівники делегацій від імені громад, які вони представляли, адресували присутнім слова вітань з Днем Умані, висловили вдячність за запрошення та гостинність.
Цього ж дня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів проаналізовано роботу Уманського міського центру зайнятості.

2 жовтня в реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами відбувся День відкритих дверей. У заході взяли участь міський голова, ветерани війни та праці, керівники структурних підрозділів міської ради, меценати і гості з поріднених міст.

2-3 жовтня в місті проходив заключний етап Всеукраїнського фестивалю художньої творчості серед колективів вищих аграрних навчальних закладів “Софіївські зорі”, в якому взяли участь самодіяльні колективи з 16 областей України та Автономної республіки Крим. Учасників фестивалю привітали міський голова Юрій Бодров, перший заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан.

3 жовтня з нагоди відзначення Дня міста відбулась урочиста хода трудових, студентських та учнівських колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів міста. З словами вітання до уманчан звернулись міський голова Юрій Бодров, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, заступник міністра аграрної політики України Ярослав Гадзало, перший заступник голови Черкаської обласної ради Віктор Павліченко, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Анатолій Чабан. Кращим уманчанам були вручені міські відзнаки: «Почесний громадянин міста», «Меценат міста», «Кращий за професією», а також вшановані шлюбні пари і 500-ий новонароджений уманчанин у 2009 році, яких привітав міський голова та вручив цінні подарунки. Увазі уманчан та гостей міста були представлені виставки товарів, які виготовляються підприємствами міста, національні кухні тих народів, представники яких проживають в Умані, відкриття фонтану у реконструйованому центральному міському парку, низку спортивних, культурно-масових заходів. Завершились урочистості святковим гала-концертом учасників фестивалю «Софіївські зорі» та феєрверком.

6 жовтня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 39 мешканців міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землеустрою, надання матеріальної допомоги. До міського голови зверталися з приводу благоустрою вулиці та підключення будинків до мережі водопостачання та водовідведення, щодо вирішення спірних питань між сусідами.
Для оперативного вирішення питань, які турбують уманчан, на прийомі були присутні керівники управлінь та служб міста, тому ряд проблем знайшли своє вирішення відразу. На частину питань було дано роз’яснення, з інших були дані доручення структурним підрозділам міської ради. Їх виконання взято на контроль.

8 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету проаналізовано хід виконання рішення виконкому міської ради від 23.04.2009 р. № 197 «Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2008-2009 років та заходи з підготовки підприємств і організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років»; надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання матеріальної допомоги тощо.

13 жовтня перший заступникміського голови Володимир Віблий провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 20 мешканців міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми землеустрою, з приводу благоустрою вулиці та підключення будинків до мережі водопостачання та водовідведення, щодо вирішення спірних питань між сусідами.
На частину питань було дано роз’яснення, з інших були дані доручення структурним підрозділам міської ради. Їх виконання взято на контроль.

14 жовтня заступник міського голови Петро Паєвський провів засідання громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської ради, в ході якого відбулася дискусія з питань обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України».

15 жовтня відбулось навчання депутатів Уманської міської ради з проблеми реформування медичної галузі міста відповідно до Бюджетного кодексу України­­. З інформацією виступили начальник відділу охорони здоров’я Сергій Токунов та головний лікар станції швидкої допомоги Сергій Гурбич. Вів навчання міський голова.

15 жовтня Умань відвідав голова міста Нава Одеса Ю.О. Шутяк та група депутатів Новоодеської міської ради. У рамках візиту відбулася зустріч із міським головою Ю.І. Бодровим, секретарем ради Л.М. Кирилюк та головами постійних комісій Уманської міської ради, під час якої відбулась ділова розмова про проблеми та перспективи розвитку місцевого самоврядування.

16 жовтня на засіданні постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.). Були розглянуті матеріали попереднього погодження місць розташування об’єктів (3), проекти відведення та технічна документація на підтвердження права власності і права користування земельними ділянками (40), 8 заяв від юридичних та фізичних осіб щодо питань землекористування. У роботі комісії взяла участь секретар ради Л.М. Кирилюк.

16 жовтня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів обговорено питання щодо роботи зі зверненнями громадян у виконавчих органах міської ради за 9 місяців 2009 року. Протягом вказаного періоду у виконком міської ради надійшло та було розглянуто 2130 усних і письмових звернень, що на 241, або 10,2% менше в порівнянні з минулим роком, що свідчить про більш якісну роботу зі зверненнями у відділах та службах виконкому. За наслідками наради відповідним відділам та службам дані доручення, які взяті на контроль.

16 жовтня радник міського голови Світлана Ліпінська провела прес-конференцію на тему: «Про підсумки та пропозиції щодо прийому паломників хасидів у м. Умань» за участю місцевих та обласних ЗМІ.
Вихованці футбольного клубу «Іллічівець» Умань (1992/1993 року народження, тренер Олександр Лейбович) стали чемпіонами Черкаської області з футболу серед дублюючих складів, в чемпіонаті ж серед ветеранів (40 років і старше) футбольна команда «Зоря» Умань зайняла призове третє місце (тренер Олександр Карнаушенко).

19 жовтня міський голова Юрій Бодров провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 28 мешканців міста. Уманчани порушували питання надання житла, ремонту лінії електропередач, освітлення мікрорайону Східний. До міського голови зверталися з приводу ремонту дорожнього покриття біля будинку за адресою провулок Горького, 6 та наведення належного санітарного стану підвального приміщення даного будинку, вирішення спірного питання з ВАТ «Уманьгаз» щодо сплати за газ та інші. Для оперативного вирішення питань на прийомі присутні керівники управлінь та служб міста, тому окремі з піднятих питань вирішились відразу, з деяких дано роз’яснення, з решти дані доручення структурним підрозділам міської ради. Їх виконання взято на контроль.

20 жовтня заступник міського голови Петро Паєвський провів чергове засідання молодіжного виконкому. Крім робочих питань відбулося обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», яке підтвердило значну політичну активність молоді.

21 жовтня було проведено засідання постійної комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (Браславська К.Є.), на якому були розглянуті проекти рішень: «Про затвердження матеріалів попереднього погодження місць розташування об’єктів» та «Про розгляд звернень підприємств, установ та громадян з питань землекористування, приватизації земельних ділянок». В роботі комісії взяла участь секретар ради Л.М. Кирилюк.

Цього ж дня відбулось засідання постійної комісії з питань комунальної власності (Слонський В.О.), на якому були розглянуті проекти рішень:
« Про надання пільги з плати за оренду майна міської комунальної власності нежитлових приміщень в адміністративній будівлі за адресою: пл. Леніна,1»,
«Про передачу в оренду на пільгових умовах цілісного майнового комплексу дошкільного виховного закладу № 19 за адресою: вул. Гонти,12», «Про звільнення від плати за оренду майна міської комунальної власності»,
«Про дозвіл на списання транспортних засобів коммунального підприємства «Ремонтно – експлуатаційне управління № 3», «Про згоду на приймання у міську комунальну власність каналізаційної насосної станції та каналізаційного колектора розміщених на земельній ділянці за адресою: м.Умань, вул. Інтернаціональна,4», «Про надання дозволу Уманській стоматологічній поліклініці на списання основних засобів» та «Про внесення доповнень до Програми приватизації об’єктів міської комунальної власності на 2009 рік». В роботі взяли участь в.о. начальника відділу комунального майна Коломієць Н.В. та начальник відділу житлового господарства Марков С.О.

22 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету проаналізовано виконання показників Програми економічного і соціального розвитку та бюджету за 9 місяців 2009 року; надано дозволи на розміщення об’єктів торгівлі, на укладання угод, що потребують нотаріального посвідчення; розглянуто заяви громадян з питань опіки та піклування, житлово-комунальних питань, про оформлення права власності, про надання матеріальної допомоги, про нагородження Почесною грамотою виконкому міської ради, про організацію і заходи щодо забезпечення проведення на території міста виборів Президента України тощо.

23 жовтня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів обговорено питання про підготовку міських шляхів до роботи в осінньо-зимовий період. За наслідками наради відповідним відділам та службам дані доручення, які взяті на контроль.

23 жовтня відбулось чергове засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На засідання були запрошені керівники підприємств, які мають заборгованість з виплати заробітної плати та сплати внесків до Пенсійного фонду України. Станом на 01.10.2009 загальна сума боргу по місту становила 918,0 тис. грн., що на 22,4% менше проти попереднього місяця. Заборгованість мала місце на 6 економічно активних підприємствах. За даними статистики станом на 22.10.2009 сума боргу по місту становила 617,2 тис. грн., що на 300,8 тис. грн. (або на 32,8%) менше проти початку місяця. Протягом жовтня на 188,3 тис. грн. зменшився борг на ДП „Рубін”, на 68,2 тис. грн. – на ЗАТ „Швейна фабрика”, на 43,4 тис. грн. - на КП „Комунальник”. Комісією були прийняті відповідні рішення.

26 жовтня відбулося навчання депутатів Уманської міської ради, на якому було проведено обговорення питань порядку денного, що пропонуються для розгляду на чергової сесії міської ради. Вів навчання депутатів міський голова Юрій Бодров.

26 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів (Гладченко Р.А.), де було розглянуто та погоджено проект рішення « Про внесення змін до рішення міської ради від 30.01.2009 року № 2 – 41/5 «Про міський бюджет на 2009 рік».

28 жовтня секретар ради Л.М. Кирилюк провела спільне засідання голів постійних комісій міської ради, на якому було обговорено проект рішення «Про надання дозволу на отримання кредиту». Директор КП «Уманьтеплокомуненерго» Коваль В.М. поінформував голів постійних комісій про причини та необхідність розгляду даного проекту на черговій сесії міської ради.

26 жовтня перший заступник міського голови Володимир Віблий провів прийом громадян з особистих питань, який відвідали 22 мешканці міста. Уманчани порушували житлові, комунальні питання, проблеми забезпечення теплом, з приводу ремонту дороги по вулиці Східній, ремонту системи водовідведення будинку по вулиці Комарова, щодо оформлення субсидій та інші. Як завжди, деякі питання вирішились відразу, на частину з них було дано роз’яснення. Виконання решти з них взято на контроль.

Цього ж дня в польському культурно-освітньому центрі, який функціонує на базі УДПУ імені Павла Тичини, відбулася прес-конференція з питання співпраці в освітянській галузі між Уманню і польським містом-побратимом Гнєзно. Вела прес-конференцію очільник товариства дружби із зарубіжними країнами, радник міського голови Світлана Ліпінська. З інформацією виступили директор Інституту міжнародного співробітництва УДПУ, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Заболотна, науковий директор польського культурно-освітянського центру УДПУ, кандидат історичних наук, доцент Ігор Кривошея, начальник міського відділу освіти Валентина Новак, викладач польської мови Веслава Свєрщ. Учасники прес-конференції дали відповіді на питання журналістів місцевих та обласних засобів масової інформації. До позитивних надбань поріднення учасники прес-конференції віднесли активну участь молоді у цьому процесі.

28 жовтня з нагоди 65 –ої річниці визволення України від німецько – фашистських загарбників у міському Будинку культури відбулось урочисте зібрання. Від імені учасників зібрання було покладено вінки та квіти до Обеліску Слави та вшановано полеглих воїнів хвилиною мовчання. Ветеранів війни привітав міський голова Юрій Бодров, який вручив державні нагороди та міські відзнаки ветеранам. По закінченню урочистої частини відбувся святковий концерт.

29 жовтня в сесійній залі Будинку рад міста Умані відбулося виїзне засідання колегії Черкаської обласної державної адміністрації. На порядку денному були розглянуті питання: про стан боротьби зі злочинністю за 9 місяців 2009 року та заходи щодо поліпшення криміналогенної ситуації в регіоні; про підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2009 року та завдання щодо виконання основних показників цього року. За наслідками засідання колегії відповідним управлінням, відділам та службам дані доручення, які взяті на контроль. Вів колегію голова облдержадміністрації О.Черевко.

29 жовтня з нагоди відзначення Дня працівника соціальної сфери відбулось урочисте зібрання, на якому заступник міського голови Галина Кучер привітала соціальних працівників зі святом, вручила грамоти міськвиконкому та цінні подарунки. По закінченню урочистої частини учасникам була запропонована концертна програма.

30 жовтня відбулася 51-ша сесія Уманської міської ради V скликання.Депутати прийняли рішення про внесення змін до рішення міської ради від 30.01.2009 року № 2-41/5 «Про міський бюджет на 2009 рік», відповідні рішення з питань оренди майна міської комунальної власності, про Генеральний план розвитку ДІАЗ «Стара Умань» з визначення меж та зон охорони пам’яток заповідника та інші.

30 жовтня на щотижневій нараді при міському голові за участю керівників органів місцевого самоврядування та виконавчих органів проаналізовано епідемічну ситуацію в місті за 9 місяців 2009 року. Епідемічна ситуація в Умані перебуває під постійним дієвим контролем санітарно епідемічної служби, в тому числі щодо гострих респіраторних вірусних інфекцій. За наслідками наради відповідним відділам та службам дані доручення, які взяті на контроль.

Цього ж дня міський голова Юрій Бодров провів термінову нараду, викликану епідемічною ситуацією в західних областях України. У ході наради, в якій взяли участь головні лікарі медичних закладів, спеціалісти санітарно-епідемічної станції, керівники служб комунального господарства, керівники аптек, підприємств транспорту, правоохоронних органів, відділу освіти, торгівлі, були поставлені завдання щодо запобігання погіршенню епідемічної ситуації в місті. Затверджені додаткові заходи, відповідним відділам та службам дані доручення, які взяті на контроль.

Прочитано 5093 разів