Середа, 11 березня 2015 12:13

В Умані взялися за благоустрій кладовищ

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Передвеликодній благоустрій кладовищ проводять адміністрація кладовищ та уманські комунальники. Ініціативу міської влади підтримали підприємці, що власними силами взялися допомогти у розчищенні.

Розпочалися роботи з Міщанського кладовища, бо тут, на думку Олександра Володимировича, роботи найбільше, адже воно найстаріше та перебуває у дуже занедбаному стані – самосійні дерева, сміття, що накопичувалося роками, відсутність вбиральні. За два тижні роботи вже помітні зміни. Значна частина території цвинтаря має прибрані доріжки, могилки розчищені від сухостою та кущів, зрізано «аварійні» дерева.


«До поминальних днів ми доведемо наші кладовища до нормального вигляду», – запевнив Олександр Володимирович. – В планах – розчистити кладовища від віковічних дерев, облаштувати проїжджі частини, зробити лавочки, поставити вбиральні, баки для сміття».

Благоустрою підлягають також кладовища «Сухий Яр», «Олександрівка» та «Софіївська Слобідка». Зокрема, на кладовищі Софіївської Слобідки буде упорядковано алею, на якій поховано героїв АТО.

Наразі існує проблема з похованнями на Новій Умані. Міська влада звернулася із відповідними листами щодо виділення території під кладовище. Це питання перебуває на контролі очільника міста.

Та самотужки наводити лад важко. Тому влада міста закликає всіх уманчан долучитися до прибирання цвинтарів, адже дбати про належний стан священного місця – святий обов’язок кожного із нас. 

Прочитано 1690 разів