П'ятниця, 18 березня 2016 09:53

Представники ПРООН вивчали досвід Умані у впровадженні енергозберігаючих технологій

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Цього тижня з робочим візитом в рамках реалізації проекту «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» до нашого міста завітали представники Програми Розвитку ООН в Україні, Міжнародної Фінансової Корпорації та Ощадбанку.

Керівник проекту Програми Розвитку ООН в Україні Володимир Лященко зазначив, що минулого року Умань невипадково було обрано для реалізації проекту зі встановлення трьох біопаливних котелень. Цьому сприяли географічне розташування міста і його приналежність до сільськогосподарського регіону. Три пілотних проекти стали позитивним прикладом для інших міст, щоб продемонструвати всій країні, що можливо відмовитись від вичерпних джерел палива і тим самим покращити екологію.

Міський голова Олександр Цебрій подякував за співпрацю і відзначив позитивну динаміку проекту, адже після аналізу роботи котелень на альтернативному пальному побачили суттєву економію - за неповний опалювальний сезон майже 700 тис. грн. Олександр Володимирович наголосив на необхідності позбавлення газової залежності від інших країн шляхом переходу на альтернативні джерела опалення.

Представники Міжнародної Фінансової Корпорації подякували за відкритість міста і влади для обміну досвідом і співпраці.

Після наради гості разом з міським головою і першим заступником Сергієм Клочком відвідали школу №9 і дитячий садок №21, де мали змогу оглянути встановлені котли, які працюють на солом’яних пелетах. А також завітали на завод компанії «Авер-Тех», яка спеціалізується на виробництві солом’яних пелет та котлів.

       

 

Прочитано 1617 разів