П'ятниця, 13 травня 2016 13:58

Мобільні групи здійснюватимуть рейди місцями стихійної торгівлі

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Для подолання проблеми стихійної торгівлі в місті активізовано діяльність робочої групи, до якої входять представники Уманського відділу ГУ Національної поліції в Черкаській області, Уманської ОДПІ ГУ Державної фіскальної служби України у Черкаській області, Держпродспоживслужби в м. Умань, Інспекції з благоустрою, депутати Уманської міської ради, працівники відділу економічного розвитку та відділу житлово-комунального господарства міської ради, представники громадських організацій Умані.

12 травня заступник міського голови Вікторія Бабич провела розширене засідання робочої групи з питань ліквідації стихійної торгівлі, до участі в якому були запрошені власники та директори уманських ринків.

На сьогодні в місті функціонує 7 ринків:

  1. Уманський ринок Черкаської облспоживспілки (центральний ринок), вул. Небесної сотні (Радянська),45;
  2.  Ринок «Вечірній» ГТзДВ «Мрія», площа Івангородська (пл. Ленінського комсомолу);
  3. Міні-ринок ФОП Ревук О.В., вул. Європейська (Леніна), 60в;
  4. Міні-ринок ФОП Мельник О.І., вул. Європейська (Леніна),60г;
  5. Міні-ринок ФОП Зікеева А.М. «Центральний базарок», вул. Велика фонтанна (П.Комуни),14/1;
  6. Міні-ринок ФОП Лобунця М.В., вул. Небесної сотні (Радянська),47а, вул. Базарна (Колгоспна),10б;
  7. Автомобільний ринок, вул. Визволителів, 33.

Як запевнили директори ринків, на сьогодні кількість вільних торгових місць достатня, аби прийняти усіх бажаючих реалізувати свою продукцію. І плата за торгове місце - невелика. Наприклад, вартість 1 пог. м на центральному ринку становить 5 грн.

Директори ринків згодні безкоштовно забезпечити торговими місцями найбільш незахищені верстви населення, аби торгівля здійснювалась у відповідних місцях і з дотриманням усіх ветеринарно-санітарних правил.

Членами робочої групи запропоновано 13-15 травня провести рейди містом з метою інформативно-роз’яснювальної роботи з тими, хто торгує у непризначених для цього місцях.

З 16 травня до злісних правопорушників буде вжито більш жорсткі засоби впливу згідно з чинним законодавством, а саме буде застосовано адміністративну відповідальність у вигляді штрафів від 340 до 1360 гривень та конфіскації предметів торгівлі. 

Прочитано 1041 разів