Версія для друку
Вівторок, 17 травня 2016 14:03

В Умані відкрили меморіальну дошку уманчанину-афганцю Андрію Лискіну

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

16 травня в НВК «ЗОШ №7 – колегіум» відбулось урочисте відкриття  оновленої меморіальної дошки випускнику школи Андрію Лискіну, який загинув в Афганістані 1986 року. Вшанувати пам'ять героя-уманчанина прийшли бойові побратими, батьки Андрія Лискіна, вчителі, однокласники, представники міської влади та учні школи.

Почесну місію відкриття меморіальної дошки виконали очільник міськрайонної спілки воїнів-інтернаціоналістів Уманщини Олег Зайченко і друг Андрія, депутат Білоцерківської міської ради Олександр Рус .

- На жаль, ми маємо в історії трагічні сторінки, які збирають нас у навчальних закладах для того, щоб вшанувати пам'ять, відкриваючи меморіальні дошки. Але ми маємо це робити, щоб майбутні покоління знали і пам’ятали, кому ми завдячуємо нашим мирним небом, - зазначила секретар міської ради Людмила Кирилюк.

Під час урочистостей п’ятьох воїнів-афганців нагороджено відзнакою Президента України – пам’ятною медаллю «25 років виведення військ з Афганістану».

Довідково: Андрій Миколайович Лискін народився 21 червня 1963 року. У 1980 році закінчив ЗОШ № 7. 28 листопада 1986 року загинув в результаті смертельного поранення під час бою. Посмертно нагороджений орденом Червоної зірки та медаллю «Воїну-інтернаціоналісту».

Прочитано 1365 разів