Понеділок, 11 липня 2016 09:03

Барвисте літо з «Барвограєм»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Більше сотні уманських дітей - школярів щодня вранці поспішають на зустріч з вихователями, і не куди небудь, а у свій двір, на ігровий майданчик. В мікрорайонах міста, за місцем проживання з ними працюють волонтери-вихователі Центру дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй».

«Барвограй» - це унікальний в державному вимірі  спільний проект Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради і факультету соціальної та психологічної освіти УДПУ. Вже друге літо поспіль  майбутні соціальні педагоги  проходять навчальну практику в дворах за місцем проживання дітей. Всього за літо працює 3 табірні зміни по 4 години на день, 5 днів на тиждень, по 3 тижні. Група студентів –практикантів приходить у двір, запрошує до участі в таборі, і познайомившись з дітьми та їх батьками, пропонує цікаву програму змістовного відпочинку. Хлопчиків більше цікавить спорт і змагання, а дівчаток - майстер-класи декоративно-прикладного мистецтва, рукоділля, малювання. Поза конкурсом, визнають студенти,  - групові розваги, настільні ігри на велику компанію і «Твістер»! Але кожного разу діти самі пропонують план на завтра і приносять необхідні матеріали для роботи: кольоровий папір, пластилін, тощо. Необхідним для розваг інструментарем та матеріалами забезпечує Центр соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, а от фантазію і душу до роботи з дітьми докладають майбутні соціальні педагоги. За словами начальника управління праці і соціального захисту населення Галини Кучер, така форма роботи з дітьми шкільного віку дуже потрібна сьогодні в Україні взагалі і в Умані зокрема, адже здорової цікавої альтернативи літньому організованому дозвіллю дітей за місцем проживання немає. Це практично унікальна авторська розробка колективу відділу координації надання соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення  Уанської міської ради. Виграють від участі в «Барвограї» всі! Діти – мають цікаве змістовне дозвілля за місцем проживання, батьки  - спокійні, що діти під наглядом і хоч якийсь час організовані, а платити за це не треба, студенти проходять свою виробничу практику, а управління праці і соціального захисту населення за рекомендаціями кураторів з УДПУ та  модераторів практики від УПСЗН знаходять талановитих небайдужих молодих людей, які потім беруть активну участь у волонтерських проектах, залучаються до роботи по наданню соціальних послуг населенню. Наразі вивчається перспектива зробити «Барвограй» не лише літнім Центром дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку, але й продовжити його роботу на період шкільних канікул протягом року.

Якщо вас зацікавила інформація про роботу Центру дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй» та можливість включення вашого двору (мікрорайону) до участі в проекті звертайтеся в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, вул. Садова,9 каб.27 тел. 5-05-47

Прочитано 2076 разів