Версія для друку
Вівторок, 25 жовтня 2016 14:11

В Умані підписали меморандум про співпрацю у галузі енергозбереження

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

25 жовтня в Умані відбулося підписання тристороннього меморандуму про співробітництво у галузі енергозбереження.

Угоду підписано між виконавчим комітетом Уманської міської ради, Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та  ТОВ «Універсальна Девелоперська Група».

Метою співробітництва є здійснення спільних заходів, направлених на реалізацію пілотної інвестиційної програми заміщення природного газу біологічними видами палива для виробництва теплової та електричної енергії. Результатом проекту має стати введення в експлуатацію в м. Умань теплоелектростанції на біопаливі електричною потужністю 7 МВт та тепловою потужністю 16 МВт.

Реалізація проекту дозволить щорічно заміщувати 10 млн. м3 газу (фінансовий еквівалент – понад 68 млн. грн.) та дасть змогу знизити тариф на теплову енергію для бюджетних установ та населення на 10% по відношенню до чинного тарифу.

 «Підписуючи меморандум, ми робимо значний крок в питанні модернізації системи теплозабезпечення міста. Переконаний, що втілення цього проекту в життя дасть змогу зробити сферу теплозабезпечення Умані не лише енергоефективною, а й ощадною», - зазначив міський голова Олександр Цебрій.

За словами Голови Держенергоефективності Сергія Савчука, Умань стане другим містом в Україні, де завдяки проекту буде впроваджено передові технології у галузі енергозбереження. Подібний проект функціонує лише у Вінниці.

Серед додаткових переваг проекту директор ТОВ «Універсальна Девелоперська Група» Олег Яковлев назвав створення нових робочих місць та збільшення надходжень до міського бюджету у вигляді податків, адже філія компанії реєструватиметься в Умані.

 

Прочитано 1713 разів