Понеділок, 16 лютого 2015 16:32

Про заяву депутатів Уманської міської ради VI скликання щодо підтримки Звернення Верховної Ради України про визнання Російської Федерації державою – агресором, а «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями

a-rish-ses
__________________№_________________

Про заяву депутатів  Уманської міської ради
VI скликання щодо підтримки

Звернення Верховної Ради України
про визнання Російської Федерації
державою – агресором, а «ДНР» та «ЛНР»
терористичними організаціями

Керуючись статтею 25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” ,  Закону України “Про статус депутатів місцевих рад»,

міська рада ВИРІШИЛА:

 

 

1. Схвалити Заяву депутатів  Уманської міської ради  VI скликання щодо підтримки Звернення Верховної Ради України про визнання Російської Федерації державою – агресором, а «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями  (додається).

 

2. Текст звернення опублікувати в газеті «Уманська Зоря».

3.Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради  Цебрія О.В. та постійну комісію з питань депутатської діяльності, захисту прав громадян, законності та правопорядку (Середа О.І.)

 

 

В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                    О.В. Цебрій

 

ПОГОДЖЕНО

Начальник загального відділу                                            Т.В. Лапіна

Начальник  юридичного відділу                                        А.М. Гришак

Голова постійної комісії з питань

депутатської діяльності,

захисту прав громадян,

законності та правопорядку                                                     О.І. Середа

 

 

ПІДГОТОВЛЕНО

Керівник фракції «ВО» Батьківщина»                                    Л.М.Кирилюк

 



Додаток до рішення міської ради

_______________№ __________
  

                                                                                             ЗАЯВА


       Уманська міська  рада заявляє про підтримку Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою -агресором.

      Не маємо сумніву, що всі територіальні громади України солідарні у своєму прагненні захистити територіальну цілісність України та зупинити державу-агресора, яка порушує норми міжнародного права, чинить на нашій території злочини проти людяності, озброює терористів, які  піддають обстрілам житлові квартали українських міст.

Від початку агресії Російська Федерація систематично порушує загальновизнані норми міжнародного права, права людини, в тому числі право на життя мирних громадян України, які стали заручниками терористів на окупованій території Донбасу. Цинізм кремлівської агресії, яка включає активну підтримку терористів на державному рівні, перетворює вбивство безневинних мирних громадян на звичне повсякденне явище.

      Користуючись підтримкою Російської Федерації, так звані «ЛНР» і «ДНР» в останні тижні посилили терористичні дії, що призвели до жахливих втрат серед цивільного населення у Волновасі, Донецьку, Маріуполі, Дебальцевому.

      Вважаємо, що у цій загрозливій для усього світу ситуації Уманська громада, представники якої у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонних військах, спецпідрозділах, добровольчих батальйонах мужньо відстоюють територіальну цілісність держави та протистоять поширенню тероризму, повинна заявити позицію щодо дій країни - агресора.

На сьогодні ми маємо загиблих та пропалих безвісти воїнів - наших земляків, переселенці зі Сходу України знайшли прихисток у місті. Страждає економіка, зменшилися обсяги виробництва підприємств усіх форм власності, погіршується рівень життя громадян.

       Саме тому ми, представники Уманської  громади, звертаємося до української влади, консолідувати всі зусилля для зупинення агресії  та недопущення подальшого загарбання території України.

      Підтримуємо Звернення Верховної ради України :

-         не допустити безкарності винних за злочини проти людяності, вчинені від початку російської агресії проти України;

-         визнати Російську Федерацію державою-агресором, що всебічно підтримує тероризм та блокує діяльність Ради Безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку, а так звані "ДНР" і "ЛНР" визнати терористичними організаціями;

-         посилити тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом запровадження нових секторальних обмежувальних заходів (санкцій), щоб зупинити російську агресію, фприпинити незаконну окупацію Криму, звільнити усіх заручників та незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України, включаючи члена постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надію Савченко.

      Висловлюємо солідарність із Парламентською Асамблеєю Ради Європи, яка застосувала дипломатичні санкції до Російської Федерації, позбавивши її права голосу до квітня цього року та наклала інші обмеження.

      Надіємося, що всі територіальні громади, громадські , профспілкові, волонтерські організації Уманщини та всієї України будуть єдині у прагненні відстояти нашу територіальну цілісність та повернути мир на нашу рідну землю.

Прочитано 1241 разів