Понеділок, 21 вересня 2015 15:37

Про Програму фінансової підтримки підприємств міської комунальної власності на 2016-2018 роки

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА

VІ скликання

____сесія

Р І Ш Е Н Н Я

_________­­­­­______ № _____________

Про Програму фінансової підтримки

підприємств міської комунальної

власності на 2016-2018  роки

         Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26, частини першої статті 59Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення міської ради від 20.03.2013 р. № 4.13-35/6 «Про затвердження переліку суб’єктів (об’єктів) міської комунальної власності» з метою фінансової підтримки підприємств міської комунальної власності,

міська радаВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму фінансової підтримки комунальних підприємств міської комунальної власності на 2016 – 2018 роки (додається).

2. Виконавчі органи міської ради, яким передані в управління суб’єкти міської комунальної власності, спільно з відділом комунального майна  міської ради (Коломієць Н.В.) забезпечують заходи щодо виконання Програми.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Клочка С.Л., постійну комісія міської ради з питань планування, бюджету і фінансів (Добринін Л.З.) та постійну комісію міської ради з питань управління комунальною власністю (Кротика С.М.).

В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                                   О.В. Цебрій

                                                                                              Додаток

                                                                                              до рішення Уманської міської ради

                                                                                              _____________  № _____________

ПРОГРАМА

фінансової підтримки підприємств міської комунальної власності

на 2016 – 2018 роки

1. Загальні положення

Програма фінансової підтримки підприємств міської комунальної власностіна 2016 – 2018 роки (далі - Програма) розроблена з метою забезпечення ефективного використання майна міської комунальної власності шляхом досягнення стабільної та беззбиткової діяльності комунальних підприємств.

У сучасних економічних умовах для забезпечення виконання власних статутних завдань комунальні підприємства нерідко потребують залучення додаткового фінансування, яке сприятиме стабілізації їх фінансово-господарського діяльності, покращенню стану розрахунків, більш ефективному використанню майна міської комунальної власності, оновленню виробничих потужностей, технічної бази, забезпеченню повного і своєчасного внесення платежів до бюджету.

Програма розповсюджується на суб'єкти господарювання комунальної форми власності, які здійснюють господарську діяльність для задоволення потреб територіальної громади міста Умань, засновником яких є Уманська міська рада, та уповноважені органи, яким передані в управління суб’єкти міської комунальної власності.

Програма може поширюватися на суб'єкти господарювання, засновані міською радою, щодо яких порушено справу про банкрутство або які визнані, в установленому порядку, банкрутами і які перебувають у стані ліквідації.

2. Мета та завдання Програми

Метою Програми є забезпечення беззбиткової діяльності комунальних підприємств та збереження комунального майна шляхом надання фінансової підтримки комунальним підприємствам, спрямованої на виконання наступних завдань:

1)  здійснення статутної діяльності комунальних підприємств;

2) забезпечення раціонального використання і збереження комунального майна, розвиток матеріальної бази підприємств;

3)  запобігання банкрутства та відновлення платоспроможності комунальних підприємств;

4) вирішення окремих питань господарської діяльності комунальних підприємств шляхом поповнення обігових коштів або покриття заборгованості при ліквідації підприємств.

3. Заходи з реалізації Програми

1. Реалізація Програми здійснюється шляхом запровадження заходів, спрямованих на розв'язання проблеми та досягнення мети:

1) надання підприємствами відповідному виконавчому органу, визначеному органом управління суб’єкта міської комунальної власності, розрахунків (обґрунтування) необхідності виділення відповідної фінансової підтримки для подальшого узгодження з фінансовим управлінням міської ради;

2) за умови позитивного висновку щодо фінансової підтримки комунальних підприємств міської ради за рахунок коштів міського бюджету, органи управління здійснюють підготовку та подають матеріали у встановленому порядку на розгляд профільних постійних комісій міської ради для внесення на розгляд міської ради або виконавчого комітету міської ради;

3) забезпечення використання підприємствами виділених коштів у повному обсязі за цільовим призначенням.

2. Фінансова підтримка з міського бюджету здійснюється шляхом:

1) внесків у статутний капітал суб’єктів господарювання відповідно до законодавства з метою інвестування в необоротні активи;

2)  надання поточних трансфертів підприємствам (установам, організаціям).

3. У випадку виділення коштів до статутного капіталу суб’єктів господарювання, вносяться відповідні зміни до установчих документів комунальних підприємств, які реєструються у встановленому чинним законодавством України порядку.

4. Фінансове забезпечення Програми

Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюється на підставі  відповідного рішення за подання виконавчих органів міської ради, визначених органами управління суб'єктів міської комунальної власності, з наведеними обґрунтуваннями щодо необхідності відповідної фінансової підтримки за рахунок коштів міського бюджету або інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Головним розпорядником коштів міського бюджету на виконання заходів Програми є виконавчі органи Уманської міської ради, визначені органами  управління.

Одержувачами бюджетних коштів є комунальні підприємства, визначені у розділі 1 Програми.

5. Очікувані результати від реалізації Програми

Виконання Програми надасть змогу:

забезпечити раціональне використання і збереження комунального майна, розвиток матеріальної бази підприємств;

здійснювати найбільш ефективне і якісне виконання визначеної статутної діяльності підприємств;

забезпечити прибуткову діяльність комунальних підприємств та  своєчасне внесення передбачених законодавством платежів до бюджету.

захистити працівників підприємств міської комунальної власності, які перебувають у стані ліквідації або банкрутства .

6. Система управління та контролю за ходом виконанняПрограми

Контроль за виконанням Програми здійснюють виконавчі органи  міської ради, визначені органами управління суб'єктів міської комунальної власності, головні розпорядники коштів міського бюджету відповідно до своїх повноважень, визначених чинним законодавством України.

1. Виконавчі органи  міської ради, визначені органами управління суб'єктів міської комунальної власності:

контролюють хід реалізації заходів Програми;

забезпечують узагальнення інформації щодо виконання Програми.

готують відповідні матеріали на засідання постійних профільних комісій міської ради та комісії з питань планування, бюджету і фінансів;

2. Фінансове управління міської радиздійснює контроль за використанням коштів, наданих головним розпорядникам на виконання Програми.

3. Головні розпорядники бюджетних коштів забезпечують контроль за використанням коштів комунальними підприємствами та направляють відповідну інформацію виконавчим органам  міської ради, визначеними органами управління суб'єктів міської комунальної власності.

В.о. міського голови,

секретар міської ради                                                                   О.В. Цебрій

Прочитано 2297 разів