Вівторок, 15 січня 2013 09:44

Про організацію громадських робіт у 2013 році

УМАНСЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 10.01.2013 № 1
м. Умань

Про організацію
громадських робіт у 2013 році


Відповідно до підпункту 7 пункту "а" статті 27, підпункту 7 пункту "б" статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статті 31 Закону України "Про зайнятість населення" від 05 липня 2012 року №5067-VI, який набирає чинності з 01 січня 2013 року, з метою організації та проведення громадських робіт, як одного із важливих напрямів у системі державних гарантій забезпечення зайнятості працездатного населення, та одночасного вирішення питань соціального розвитку міста,

виконком міської ради вирішив:

1. Затвердити перелік видів громадських робіт, які будуть організовуватись та проводитись у 2013 році за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та міського бюджету, згідно з додатком 1.
2. Затвердити перелік видів громадських робіт, які будуть проводитись у 2013році за рахунок коштів підприємств міста та інших не заборонених законодавством джерел, згідно з додатком 2.
3. Запропонувати Уманському міському центру зайнятості активізувати роботу щодо забезпечення тимчасової зайнятості громадян, передусім зареєстрованих як безробітні, для чого забезпечити організацію громадських робіт на підприємствах, в установах, організаціях.
4. Рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій міста:
4.1. Продовжити роботу з розширення обсягів робіт з благоустрою міста, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку, розчищення кладовищ та лісосмуг.
4.2. Подавати до Уманського міського центру зайнятості інформацію про об’єкти та обсяги громадських робіт.
4.3. Забезпечити укладання у письмовій формі строкових трудових договорів з особами, зайнятими на громадських роботах.
5. Фінансування громадських робіт проводити за кошти роботодавців, для яких зазначені роботи виконуються за договорами, та з інших не заборонених законодавством джерел, а також, у разі залучення зареєстрованих безробітних, пропорційно рівними частинами за рахунок коштів міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

6. Опублікувати рішення в засобах масової інформації.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М., директора Уманського міського центру зайнятості Фащевського С.Л.

Перший заступник міського голови В.М. Віблий

Секретар виконкому В.В. Новак

 

ПОГОДЖЕНО:

Заступник міського голови,
начальник управління праці та
соціального захисту населення Г.М. Кучер

Секретар виконкому В.В. Новак

Директор Уманського
міського центру зайнятості C.Л. Фащевський

Начальник загального відділу Т.В. Лапіна

Начальник юридичного відділу А.М. Черевко


Додаток 1
до рішення виконкому
від 10.01.2013 № 1

ПЕРЕЛІК
видів громадських робіт, які будуть організовуватись та проводитись у 2013 році за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття
та міського бюджету

1. Упорядження меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, утримання у належному стані цвинтарів.
2. Благоустрій та озеленення території міста, зон відпочинку та туризму, паркових зон, придорожніх смуг, заліснення земель, прибирання снігу.
3. Роботи на об’єктах комунальної форми власності у сфері будівництва, ремонту та реконструкції спортивної, транспортної, медичної, туристичної та телекомунікаційної інфраструктур.
4. Допомога при проведенні ремонтних робіт або реконструкції об’єктів соціальної сфери (дошкільних навчальних закладів, шкіл, закладів культури і охорони здоров’я, будинків – інтернатів для громадян похилого віку, інвалідів та дітей, шкіл – інтернатів тощо), впорядкування прилеглих до них територій, наведення санітарного порядку.
5. Догляд за пенсіонерами, інвалідами, одинокими непрацездатними громадянами, а також догляд за хворими в закладах охорони здоров’я, соціального захисту, допоміжні роботи у дитячих будинках та домах для людей похилого віку.
6. Підсобні роботи у будинках-інтернатах для інвалідів та престарілих.
7. Підсобні роботи з відновлення заповідників, пам’яток архітектури, історії та культури.
8. Робота у підсобному господарстві структурних підрозділів управління праці та соціального захисту населення.
9. Впорядкування території міста з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних рішеннями органів місцевого самоврядування.

Секретар виконкому В. В. Новак

Додаток 2
до рішення виконкому
від 10.01.2013 № 1

ПЕРЕЛІК
видів громадських робіт, які будуть проводитись у 2013році за рахунок коштів підприємств міста та інших не заборонених законодавством джерел

1. Благоустрій та наведення порядку на території підприємств та прилеглих до них територіях.
2. Благоустрій та озеленення території міста, зон відпочинку і туризму.
3. Підсобні та ремонтні роботи на будівництві житла.
4. Будівництво шляхів, водопровідних, каналізаційних, газових та інших транспортних споруд.
5. Землевпорядні та меліоративні роботи.
6. Відбудова історико - архітектурних пам’яток, підсобні роботи при проведенні ремонту, реконструкції, благоустрою прилеглих територій об’єктів соціальної сфери.
7. Підсобні роботи в переробній промисловості, будівництві, торгівлі, сільському господарстві.
8. Інші види загальнодоступних громадських робіт, які мають суспільно корисну спрямованість.

Секретар виконкому В. В. Новак

Прочитано 3169 разів