Вівторок, 02 лютого 2016 16:02

29 січня 2016 року № 2.1-5/7 - Про місцеві податки i збори

 

 

a gerb

УМАНСЬКА МІСЬКА  РАДА

VІІ  СКЛИКАННЯ

5  СЕСІЯ

Р I Ш Е Н Н Я

29 січня 2016 року № 2.1-5/7

                                                                                              

Про місцеві податки i збори

Відповідно до  пункту 24 частини першої  статті 26 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в   Україні",    статей   10,265,266,267,268,2681,269,291  глави 1 розділу XIV  Податкового кодексу України із змінами, внесеними Законом України від 24.12.2015р. №909-VІІІ,

мiська рада  ВИРIШИЛА:

        1. Рішення міської ради від 02.07.2015р. №1-71/6 «Про місцеві податки і збори» викласти в такій редакції:

«Про місцеві податки і збори

        

Відповідно до  пункту 24 частини першої  статті 26 Закону України «Про місцеве  самоврядування  в   Україні",    статей   10,265,266,267,268,2681,269 глави 1 розділу XIV  Податкового кодексу України із змінами внесеними Законом України від 24.12.2015р. №909-VІІІ,

 мiська рада  ВИРIШИЛА:

        1. Запровадити з 01.01.2016 року

місцеві податки:

1)  податок на майно,

     який складається з:

а)  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

б)  транспортного податку;

в)  плати за землю;

  2)  єдиного  податку;

місцеві збори:

1)  збір за  місця для паркування транспортних засобів;

2)  туристичний збір.

2.Затвердити з 01.01.2016 року перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів (додаток 1).

3.Встановити з 01.01.2016 року  ставки місцевих податків і зборів:

1) податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

 
 для об’єктів житлової   нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості

1,5 відсотка

 мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування

   
для  нежитлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості (згідно з додатком 2)

перелік вулиць, провулків та майданів міста відповідно зон розмежування

(згідно з додатком 3)

 2) транспортний податок :

для легкових автомобілів, року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньо ринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного року)

25000 гривень  за кожен легковий автомобіль                                                    

3) земельний податок

а)  за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено

(згідно з додатком 4)

б) за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності)

(згідно з додатком 5)

4) єдиний податок  для фізичних осіб – підприємців

для першої групи платників єдиного податку

(згідно з додатком 6)

для другої групи платників єдиного податку

(згідно з додатком 7)

для третьої  групи  платників

єдиного податку встановлюється :

а)  у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим кодексом України

3 відсотки доходу

б)   у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку 5 відсотків доходу
в) для  фізичних осіб- підприємців, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння 5 відсотків доходу

5)  збір за місця для паркування транспортних засобів

0,03 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01 січня податкового        

 ( звітного року) за кожний день провадження діяльності із забезпечення  паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності.

6) туристичний  збір                                      

1 відсоток  до вартості усього періоду проживання  (ночівлі).
   

        4.Затвердити порядок  сплати  місцевих  податків  і  зборів.

1) Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  сплачується до міського бюджету. Обчислення суми  податку з об’єкта/ об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості  виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.

       Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

База оподаткування об’єкта/ об’єктів  житлової нерухомості, в тому числі їх часток,  що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:

а) для квартири / квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку / будинків незалежно від їх кількості  - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток

(у  разі  одночасного  перебування  у  власності  платника  податку квартири/квартир та житлового будинку/ будинків, у тому числі їх часток) – на 180  кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

г) за наявності у власника податку об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи- платника податку, загальна площа якого перевищує 300 кв.метрів ( для квартири) та/ або 500 кв.метрів ( для будинку), сума податку розрахована з урахуванням зменшення площі, відповідно підпунктів «а», «б», «в» цього пункту, збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).

Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів  житлової нерухомості, для фізичних осіб не надаються на:

а) об’єкт /об’єкти   оподаткування,  якщо  площа  такого/таких об’єкта/об’єктів перевищує п’ятикратний розмір  неоподатковуваної  площі, затвердженої рішенням органів місцевого самоврядування;

б)  об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів нежитлової нерухомості, встановлюються в залежності від майна, яке є об’єктом оподаткування.

Органи місцевого самоврядування до 01 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості відомості стосовно наданих пільг.

      Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію за формою, встановленоюу порядку, передбаченому статтею 46 Податкового Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

       Відповідно підпункту 4 пункту 7 статті 266 Податкового кодексу України рекомендувати реєстраційній службі Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області, Уманському районному відділу управління державної міграційної служби України в Черкаській області (Баранюк П.І.) щоквартально, у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу подавати Уманській ОДПІ відомості, необхідні для розрахунку податку , станом на перше число відповідного кварталу у порядку,  визначеному Кабінетом Міністрів України.

2) Транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до міського бюджету:

       а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

       б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу  до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, які відображаються  в річній податковій декларації.

3) Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

        Податкове зобов’язання з плати за землю, визначене у податковій декларації, у тому числі за нововідведені земельні ділянки, сплачується власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця  протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового ( звітного) місяця.

4) Підставою для нарахування  орендної плати за земельну ділянку є договір оренди цієї земельної ділянки.

      Органи виконавчої влади та органи  місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 01 лютого подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, та інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 01 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни.

5) Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

6) Сума збору за місця для паркування транспортних засобів обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал сплачується у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

      Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, та провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці не за місцем реєстрації такого платника збору, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як платника збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки.    

     Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

7) Туристичний збір сплачується до міського бюджету. Сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний ( податковий ) квартал, сплачується у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.

         Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, та  надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

         5. Розрахунки сум  мiсцевих податкiв i зборiв подаються за спецiальними формами до державної податкової інспекції   у строки, визначенi Податковим кодексом України.

         6. Фінансовому управлінню Уманської міської ради спільно з відділом взаємодії з депутатами Уманської міської ради  довести рішення до відома громадськості, опублікувавши його на сторінках газети «Уманська зоря» та  на сайті міської ради відповідно до вимог чинного законодавства.

         7. Контроль за виконанням рішення покласти на фінансове управління  (Петриченко А.В.),  постійні комісії міської ради з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної    та    зовнішньо-економічної   політики (Кисляк С.Г.)  та  планування, бюджету і фінансів (Зайченко О.В.). »

2. Надати пільгу зі сплати земельного податку у розмірі 100 відсотків для установ і організацій, які  утримуються за рахунок коштів міського бюджету.

          3. Рішення міської ради від 02 липня 2015 року №1-71/6 «Про місцеві податки і збори» вважати таким, що втратило чинність.

          4. Відповідно до пункту 4 статті 12 Податкового  кодексу України, та враховуючи висновок Державної регуляторної служби України від 13.10.2015р. №7850/20-15 щодо повноважень міських рад  із затвердження положень, порядків стосовно справляння місцевих податків і зборів,  рішення міської ради  від 02.07.2015р. № 2-71/6 « Про затвердження положень про місцеві податки і збори»  вважати таким  що втратило чинність.

          5. Контроль за виконанням рішення покласти на фінансове управління  (Петриченко А.В.) та постійні комісії міської ради з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної    та    зовнішньо-економічної  політики (Кисляк С.Г.)  та  планування, бюджету і фінансів (Зайченко О.В.).

Секретар міської ради                                                                 Л.М.Кирилюк

Додаток 1

до рішення міської ради

29 січня 2016 року № 2.1-5/7

П Е Р Е Л І К

земельних ділянок, спеціально відведених для організації та

провадження діяльності із  забезпечення паркування транспортних засобів

Місцезнаходження

земельної ділянки

Загальна

площа  (м2)

Кількість місць для

паркування транспортних засобів (одиниць)

Кількість днів провадження діяльності в місяць  
вул. Радянська, 10-14 514 34 15  
вул.  Радянська ,47-49 464 44 20  
вул.  Радянська,34-42 240 20 15  
вул.  Радянська ,18-28 198 14 15  
вул.  Київська (І) 390 26 Травень-жовтень 8 дн.  
вул.  Р. Чорного ,20-30 126 9 15  
вул.  Східна, 9 150 10 15  
площа Ленінського комсомолу,ринок«Вечірній»

180

                    15

15

 
         
         

                               Всього                 2262                             172

Секретар міської  ради                                                                                                                               Л.М. Кирилюк

Додаток 2

до рішення Уманської міської ради

29 січня 2016 року № 2.1-5/7

Ставки для нежитлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового року за 1 кв.м бази оподаткування)

                                                                                                                                       у відсотках (%)

№№

пп

Об’єкти нежитлової нерухомості І зона (центральна зона) ІІ зона (зона  прилегла до центральної частини міста) ІІІ зона (далеко від центру)
1. Будівлі готельні 0,8 0,5 0,3
2. Будівлі офісні 0,8 0,5 0,3
3. Будівлі торговельні 0,8 0,5 0,3
4. Будівлі для публічних виступів(казино, ігорні будинки)

0,8

0,5

0,3

5. Гаражі 0,1 0,1 0,1
6. Господарські (присадибні) будівлі- допоміжні(нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції та майстерні, які не використовуються в комерційних цілях, тощо, незалежно від місця розташування

0,1

0,1

0,1

7. Інші будівлі 0,5 0,3 0,2

Секретар міської ради                                         Л.М.Кирилюк

                                                                              Додаток 3

                                                                              до рішення Уманської міської ради

                                                                               29 січня 2016 року№ 2.1-5/7

Перелік вулиць, провулків та площ міста

відповідно зон розмежування

   п/п

Найменування вулиць, провулків та  площ м.Умані відповідно до реєстру затвердженого рішенням виконкому   № 524 від 09.10.2003 року Зони розмежування (центр, близько від центру, далеко від центру

Примітки

  вул.  Аеродромна далеко від центру  
  вул.  Артема далеко від центру  
  пров. Артема далеко від центру  
  вул.  Бабушкіна далеко від центру  
  пров. Бабушкіна далеко від центру  
  вул.  Бажана далеко від центру  
  вул.  Берегова далеко від центру  
  вул.  Бетховена далеко від центру  
  вул.  Бєлінського близько від центру  
  пров.  Бєлінського близько від центру  
  вул. Більшовицька близько від центру  
  вул.  Б. Хмельницького далеко від центру  
  пров. Б. Хмельницького далеко від центру  
  вул. І. Богуна близько від центру  
  пров. І. Богуна близько від центру  
  вул. Будьонного далеко від центру  
  вул. Білоцерківська далеко від центру  
  вул.  Вавілова далеко від центру  
  вул.  Ватутіна далеко від центру  
  пров.  Ватутіна далеко від центру  
  пров.  Верещагіна далеко від центру  
  вул.  Визволителів далеко від центру  
  вул.  Вільямса далеко від центру  
  вул.  Воїнів-інтернаціоналістів близько від центру  
  вул.  Войкова далеко від центру  
  вул.  Вокзальна далеко від центру  
  пров. Вокзальний  далеко від центру  
  вул.  Волкова далеко від центру  
  пров. Волкова далеко від центру  
  пров.  Волконського далеко від центру  
  вул.  Володарського близько від центру  
  пров.  Володарського близько від центру  
  вул.  Воровського далеко від центру  
  вул.  Ворошилова близько від центру  
  пров.  Ворошилова близько від центру  
  Вінницьке шосе далеко від центру  
  пров. Повітрофлотський далеко від центру  
  вул.  8-го Березня далеко від центру  
  площа Гагаріна близько від центру  
  пров. Гайдара далеко від центру  
  вул.  Гастелло далеко від центру  
  вул.  Героїв Сталінграда далеко від центру  
  вул.  Герцена близько від центру  
  пров. Герцена близько від центру  
  вул.  Глібова далеко від центру  
  вул. Глібка близько від центру  
  вул.  Гоголя близько від центру  
  вул. Гонти близько від центру  
  вул.  Городецька далеко від центру  
  вул.  Горького центр  
  пров. Горького центр  
  пров. Грибоєдова близько від центру  
  вул. Громова центр  
  вул.  Давиденка далеко від центру  
  пров. Давиденка далеко від центру  
  вул. ХХІV з’їзду КПРС далеко від центру  
  вул.  Дачна далеко від центру  
  вул. Даманська далеко від центру  
  вул.  Дзержинського далеко від центру  
  вул.  Декабристів далеко від центру  
  вул. Д.Бедного далеко від центру  
  пров. Д.Бєдного далеко від центру  
  вул.   Дерев’янка далеко від центру  
  вул.  Добролюбова далеко від центру  
  вул.  Докучаєва далеко від центру  
  вул.  Дружби далеко від центру  
  вул.  Енгельса центр  
  вул.  Енергетична далеко від центру  
  пров. Енергетичний далеко від центру  
  пров. Жовтневий близько від центру  
  вул.  Жовтневої революції центр до №31, а від № 31 – близько від центру  
  вул.  Заводська далеко від центру  
  вул.  Залізнична далеко від центру  
  вул. М. Залізняка далеко від центру  
  пров. М. Залізняка далеко від центру  
  пров. Загородній далеко від центру  
  вул.  Заньковецької далеко від центру  
  вул.  Зарембова далеко від центру  
  вул.  Зарічна далеко від центру  
  пров.  Зарічний далеко від центру  
  вул.   Затишна далеко від центру  
  вул.  Затонського близько від центру  
  вул.    Західна далеко від центру  
  пров.  Західний далеко від центру  
  вул.  Звенигородська близько від центру  
  вул. Звірківська далеко від центру  
  пров. Звірківський далеко від центру  
  вул.  Зелена далеко від центру  
  вул.   З. Космодем’янської далеко від центру  
  пров. З. Космодем’янської далеко від центру  
  вул.  Зорге далеко від центру  
  вул.  Івана Франка далеко від центру  
  пров. Івангородський близько від центру  
  вул.  Індустріальна далеко від центру  
  вул.  Інженерна центр  
  вул.  Інститутська далеко від центру  
  вул.  Інтернаціональна далеко від центру  
  пров. Інтернаціональний далеко від центру  
  пров. Ірчана далеко від центру  
  вул.  Калініна далеко від центру  
  пров Калініна далеко від центру  
  пров. Кам’яний близько від центру  
  вул. Канівська далеко від центру  
  вул. К. Лібкнехта центр  
  вул. Кармелюка далеко від центру  
  пров. Кармалюка далеко від центру  
  вул. Карпівська далеко від центру  
  вул.  Карпінського далеко від центру  
  пров. Карпінського далеко від центру  
  вул.  Каштанова далеко від центру  
  І пров.  Каштановий далеко від центру  
  ІІ пров. Каштановий далеко від центру  
  вул. Кібенка далеко від центру  
  вул.  Київська до площі Перемоги -близько від центру далі Далеко від центру
  пров. Київський далеко від центру  
  вул. Кірова близько від центру  
  вул.  Клари Цеткін близько від центру  
  пров. Клари Цеткін близько від центру  
  вул. Колгоспна близько від центру  
  пров. Колодязний далеко від центру  
  вул. Коломенська центр  
  вул. Комарова далеко від центру  
  вул. Комсомольська далеко від центру  
  вул. Комуністична близько від центру  
  вул. Кооперативна далеко від центру  
  вул. Короленка далеко від центру  
  пров. Короленка далеко від центру  
  вул. Корсунь-Шевченківська далеко від центру  
  вул. Косіора далеко від центру  
  вул. Космонавтів далеко від центру  
  вул. Котляревського далеко від центру  
  вул. Котовського далеко від центру  
  пров. Котовського далеко від центру  
  вул. Коцюбинського далеко від центру  
  площа Конституції близько від центру  
  пров. Крамського далеко від центру  
  вул. Красіна далеко від центру  
  вул. Криворучка далеко від центру  
  пров. Криворучка далеко від центру  
  вул. Крилова далеко від центру  
  вул. Кропивницького далеко від центру  
  вул. Крупської далеко від центру  
  вул. Куйбишева далеко від центру  
  вул. Кулика близько від центру  
  вул. Кутузова далеко від центру  
  пров. Кутузова далеко від центру  
  вул.  Левадна близько від центру  
  пров. Левадний близько від центру  
  вул. Леваневського далеко від центру  
  пров. Леваневського далеко від центру  
  вул. Нечуй-Левицького далеко від центру  
  вул. Леніна центр до № 21, а від № 21 до № 51 – близько від центру, від № 51 – далеко від центру  
  площа Леніна центр  
  Ленінградське шосе далеко від центру  
  площа Ленінського комсомолу близько від центру  
  вул. Ленінської “Іскри” близько від центру  
  вул. Лермонтова далеко від центру  
  пров. Лермонтова далеко від центру  
  вул. Лесі Українки далеко від центру  
  І пров. Лесі Українки далеко від центру  
  ІІ пров. Лесі Українки далеко від центру  
  вул. Лисенка далеко від центру  
  І пров. Лисенка далеко від центру  
  ІІ пров. Лисенка далеко від центру  
  вул. Лісна близько від центру  
  вул. ІІ Лісна близько від центру  
  вул. Ломоносова близько від центру  
  вул. Луначарського далеко від центру  
  пров. Макаренка далеко від центру  
  вул. Малофонтанна близько від центру  
  вул. Малюшка далеко від центру  
  вул. Мануїльського близько від центру  
  вул. Матросова далеко від центру  
  пров. Матросова далеко від центру  
  вул. Маяковського далеко від центру  
  пров. Маяковського далеко від центру  
  ІІ пров. Маяковського далеко від центру  
  вул. Мельникова далеко від центру  
  пров. Мілованова близько від центру  
  пров. Мікояна далеко від центру  
  пров. Мирводи далеко від центру  
  вул. Миру далеко від центру  
  І пров. Миру далеко від центру  
  ІІ пров. Миру далеко від центру  
  вул. Мічуріна далеко від центру  
  вул. Молодогвардійська далеко від центру  
  пров. Молодогвардійській далеко від центру  
  вул. Молокова близько від центру  
  пров. Молокова близько від центру  
  вул. Мопровська далеко від центру  
  пров. Михайловської далеко від центру  
  пров. Нагорний центр  
  вул. Набережна близько від центру  
  вул. Нахімова далеко від центру  
  вул. Некрасова близько від центру  
  вул. Одеська далеко від центру  
  пров. Одеський далеко від центру  
  вул. Олега Кошового далеко від центру  
  вул. Ольги Кобилянської далеко від центру  
  пров. Ольги Кобилянської далеко від центру  
  вул. Орджонікідзе далеко від центру  
  пров. Орджонікідзе далеко від центру  
  вул. Осіпенко близько від центру  
  вул. Остапа Вишні далеко від центру  
  вул. Осташівська близько від центру  
  вул. Островського близько від центру  
  пров. Островського близько від центру  
  вул. Павлова далеко від центру  
  пров. Павлова далеко від центру  
  вул. Павлика Морозова далеко від центру  
  пров. Панаса Мирного далеко від центру  
  пров. Папаніна близько від центру  
  вул. Паризької Комуни близько від центру  
  вул. Пархоменка далеко від центру  
  І пров. Передмісний далеко від центру  
  вул. Перемоги далеко від центру  
  площа Перемоги далеко від центру  
  пров. В.Пересади далеко від центру  
  вул. С.Перовської близько від центру  
  пров. С. Перовської близько від центру  
  пров. Першотравневий далеко від центру  
  вул. Першотравнева далеко від центру  
  пров. Пестеля далеко від центру  
  вул. Петровського близько від центру  
  вул. Пирогова далеко від центру  
  вул. Південна далеко від центру  
  пров. Південний далеко від центру  
  вул. Північна далеко від центру  
  пров. Північний далеко від центру  
  пров. Піківецький далеко від центру  
  вул. Піонерська далеко від центру  
  вул. Піонтковського центр  
  вул. Піщана далеко від центру  
  пров. Піщаний далеко від центру  
  вул.Пілотів далеко від центру  
  пров. Польовий далеко від центру  
  вул. Постишева далеко від центру  
  пров. Постишева далеко від центру  
  вул. Поріднених міст далеко від центру  
  вул. Праці далеко від центру  
  пров. Праці далеко від центру  
  вул. Правека далеко від центру  
  пров. Привокзальний далеко від центру  
  пров. Проїзний близько від центру  
  вул. Пролетарська близько від центру  
  пров. Пролетарський близько від центру  
  вул. Промислова далеко від центру  
  вул. Прохожа близько від центру  
  пров. Прохожий близько від центру  
  вул. Пушкіна близько від центру  
  пров. Пушкіна близько від центру  
  вул. 50-річчя ВЛКСМ далеко від центру  
  вул. Радзієвського близько від центру  
  вул. Робоча далеко від центру  
  вул. Радянська центр  
  вул. Раскової далеко від центру  
  вул. Рафаїла Чорного центр  
  вул. Республіканська близько від центру  
  пров. Республіканський близько від центру  
  вул. Рєпіна далеко від центру  
  пров. Рєпіна далеко від центру  
  вул. Річна близько від центру  
  пров. Річний близько від центру  
  вул. Р. Люксембург близько від центру  
  вул. Садова центр до №29, а від № 29 – близько від центру  
  пров. Садовий центр  
  вул. Саксаганського близько від центру  
  пров. Саксаганського близько від центру  
  вул. Свердлова центр  
  пров. Свердлова центр  
  вул. Семеренка далеко від центру  
  вул. Сергія Лазо далеко від центру  
  І пров. Сергія Лазо далеко від центру  
  ІІ пров. Сергія Лазо далеко від центру  
  пров. Сєрова далеко від центру  
  вул. Смірнова далеко від центру  
  пров. Смідовича близько від центру  
  вул. Смілянська далеко від центру  
  вул. Сонячна далеко від центру  
  вул. Спінози центр  
  пров. Спінози центр  
  вул. Старицького далеко від центру  
  вул. Степана Разіна далеко від центру  
  вул. Степова далеко від центру  
  вул. Страйгородського далеко від центру  
   пров. Страйгородського далеко від центру  
  вул. Суворова далеко від центру  
   пров. Суворова далеко від центру  
  вул. Східна центр  
  вул. Таращанська далеко від центру  
  пров. Таращанський далеко від центру  
  І пров. Таращанський далеко від центру  
  ІІ пров. Таращанський далеко від центру  
  вул. Тальнівська далеко від центру  
  пров. Телефонний центр  
  вул. Тельмана центр  
  пров. Тельмана центр  
  вул. Тімірязєва далеко від центру  
  І пров. Тімірязєва далеко від центру  
  ІІ пров. Тімірязєва далеко від центру  
  вул. Тичини близько від центру  
  пров. Тичини близько від центру  
  вул. Тищика близько від центру  
  вул. Толстого близько від центру  
   пров. Толстого близько від центру  
  вул. Трояндова далеко від центру  
  вул. Тургенєва близько від центру  
  вул. Тухачевського далеко від центру  
  пров. Трамвайний центр  
  вул. Уманська далеко від центру  
  пров. Уманський далеко від центру  
  вул. Урбайліса близько від центру  
  вул. Урицького центр  
  пров. Урицького близько від центру  
  вул. Ушакова далеко від центру  
  пров. Ушакова далеко від центру  
  вул. Федька далеко від центру  
  пров. Федька далеко від центру  
  вул. Фурманова далеко від центру  
  пров. Фурманова далеко від центру  
  вул. Фрунзе далеко від центру  
  вул. Франка далеко від центру  
  вул. Халтуріна далеко від центру  
  пров. Халтуріна далеко від центру  
  вул. Чайковського далеко від центру  
  вул. Чапаєва центр  
  пров. Чапаєва центр  
  вул.  Челюскінців близько від центру  
  завул.Червоноармійський центр  
  вул. Червоногвардійська центр  
  вул. Чернишевського далеко від центру  
  пров. Чернишевського далеко від центру  
  вул. Черняховського далеко від центру  
  пров. Черняховського далеко від центру  
  вул. Черкаська далеко від центру  
  пров. Черкаська далеко від центру  
  вул. Чехова близько від центру  
  пров. Чехова близько від центру  
  вул. Чигиринська далеко від центру  
  вул. Чкалова далеко від центру  
  пров. Чкалова далеко від центру  
  вул. Чубаря далеко від центру  
  пров. Чубаря далеко від центру  
  вул. Шевченка близько від центру  
  пров. Шевченка близько від центру  
  вул. Ширшова далеко від центру  
  пров. Ширшова далеко від центру  
  пров. Шишкіна далеко від центру  
  вул. Шкільна далеко від центру  
  вул. Шмідта центр  
  вул. Шолом Алейхема близько від центру  
  вул. Шполянська далеко від центру  
  вул. Шосейна близько від центру  
  вул. Щорса далеко від центру  
  пров. Щорса далеко від центру  
  вул. Юмашева далеко від центру  
  пров. Юмашева далеко від центру  
  вул. Якіра далеко від центру  
  пров. Якіра далеко від центру  
  вул. 1 Східна далеко від центру  
  вул. 2 Східна далеко від центру  
  вул. 3 Східна далеко від центру  
  вул. 4 Східна далеко від центру  
  вул. 5 Східна далеко від центру  
  вул. 6 Східна далеко від центру  
  вул. 7 Східна далеко від центру  
  вул. 8 Східна далеко від центру  
  вул. 9 Східна далеко від центру  

Примітка:

центр – І зона;

близько від центру – ІІ зона;

далеко від центру – ІІІ зона.

                                       Секретар міської ради                                            Л.М.Кирилюк

додаток 4

до рішення Уманської міської ради

29 січня 2016 року№ 2.1-5/7

Ставки земельного податку за

земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено

Вид використання земельної ділянки Ставка земельного податку
Податок за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, водного та лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами 0,02 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах природоохоронного, оздоровчого та рекреаційного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів 1,7 відсотки від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах історико-культурного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів 1,7 відсотки від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки, надані для залізниць в межах смуг відведення, для гірничодобувних підприємств для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також за водойми, надані для виробництва рибної продукції 0,2 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки, надані для розміщення об’єктів енергетики, які виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел енергії 0,2 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для:

- заповідників, у тому числі історико-культурних, національних природних парків, заказників (крім мисливських), парків державної та комунальної власності, регіональних ландшафтних парків, ботанічних садів, дендрологічних і зоологічних парків, пам’ятків природи, заповідних урочищ та парків-пам’ятки садово-паркового мистецтва;

- дослідних господарств науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ;

- органів державної влади та органи місцевого самоврядування, органів прокуратури, закладів, установ та організацій, спеціалізованих санаторіїв для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військових формувань, утворених відповідно до законів України, Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів незалежно від їх підпорядкованості, у тому числі дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій;

- релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, а також благодійних організацій, створених відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків;

0,7 відсоток від їх нормативної грошової оцінки
Податок за інші земельні ділянки 0,3 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Примітка: у разі надання в оренду земельних ділянок, окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, іншим суб’єктам, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється відповідно до функціонального використання цих площ залежно від виду економічної діяльності орендаря

                       Секретар міської ради                                            Л.М.Кирилюк

Додаток 5

до рішення Уманської міської ради

29 січня 2016 року №2.1-5/7

Ставки земельного податку за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності)

Вид використання земельної ділянки Ставка земельного податку
Податок за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними, дачно-будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, водного та лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно-побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами 0,03 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах природоохоронного, оздоровчого та рекреаційного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів 1,7 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки на територіях та об’єктах історико-культурного призначення, використання яких не пов’язано з функціональним призначенням цих територій та об’єктів 1,7 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки, надані для залізниць в межах смуг відведення, для гірничодобувних підприємств для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також за водойми, надані для виробництва рибної продукції 0,2 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки, надані для розміщення об’єктів енергетики, які виробляють електричну енергію з відновлюваних джерел енергії 0,2 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки, зайняті ринками 1,0 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Податок за земельні ділянки, надані для:

- заповідників, у тому числі історико-культурних, національних природних парків, заказників (крім мисливських), парків державної та комунальної власності, регіональних ландшафтних парків, ботанічних садів, дендрологічних і зоологічних парків, пам’ятків природи, заповідних урочищ та парків-пам’ятки садово-паркового мистецтва;

- дослідних господарств науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ;

- органів державної влади та органи місцевого самоврядування, органів прокуратури, закладів, установ та організацій, спеціалізованих санаторіїв для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військових формувань, утворених відповідно до законів України, Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;

- дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів незалежно від їх підпорядкованості, у тому числі дитячих санаторно-курортних та оздоровчих закладів, які знаходяться на балансі підприємств, установ та організацій;

- релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, а також благодійних організацій, створених відповідно до закону, діяльність яких не передбачає одержання прибутків;

0,7 відсоток від їх нормативної грошової оцінки
Податок за земельні ділянки, які використовуються не у відповідності з цільовим призначенням. 1,7 відсотка від їх нормативної грошової оцінки
Податок за інші земельні ділянки 1,3 відсотка від їх нормативної грошової оцінки

Примітка: у разі надання в оренду земельних ділянок, окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, іншим суб’єктам, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється відповідно до функціонального використання цих площ залежно від виду економічної діяльності орендаря

Секретар міської ради                                            Л.М.Кирилюк

 
 
 

Додаток №6

до рішення міської ради

29 січня 2016р. №2.1-5/7 

Перелік видів підприємницької діяльності, що здійснюються на умовах сплати єдиного податку  фізичними особами - підприємцями та  розміри місячного платежу на 2016 рік   у % від мінімальної заробітної плати станом на 1 січня 

І група платників єдиного податку

                      РОЗДРІБНИЙ ПРОДАЖ ТОВАРІВ З ТОРГОВЕЛЬНИХ МІСЦЬ                                   
Код Н а з в а Розмір  податку на місяць у % від мінімальної заробітної плати станом на 1 січня, який пропонується для затвердження на 2016 р.
47.8 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках 10
47.81 Роздрібна торгівля з лотків  і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами * (крім продажу підакцизних товарів, мально-мастильних, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, водночас дозволено здійснювати роздрібний продаж пально-мастильних матеріалів і амностях до 20 л та діяльність фізичних осіб, пов"язану з роздрібним продажем пива та столових вин) 10
 47.82 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям 10
47.89 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами 10
ПОБУТОВІ  ПОСЛУГИ НАСЕЛЕННЮ
02.40 Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві 10
13.9 Виробництво інших текстильних виробів * 10
13.91 Виробництво трикотажного полотна інших текстильних виробів * 10
13.92 Виробництво готових текстильних виробів, крім одягу* 10
13.93 Виробництво килимів і килимових виробів* 10
13.94 Виробництво канатів, мотузок, шпагату та сіток* 10
13.95 Виробництво нетканних текстильних матеріалів і виробів із них, крім одягу* 10
14 Виробництво одягу* 10
14.1 Виробництво одягу, крім хутряного* 10
14.11 Виробництво одягу зі шкіри* 10
14.12 Виробництво робочого одягу* 10
14.13 Виробництво іншого верхнього одягу* 10
14.14 Виробництво спіднього одягу* 10
14.19 Виробництво іншого одягу й аксесуарів* 10
14.2 Виготовлення виробів із хутра* 10
14.20 Виготовлення виробів із хутра* 10
14.3 Виробництво трикотажного та в"язаного одягу* 10
14.31 Виробництво панчішно-шкарпетних виробів* 10
14.39 Виробництво іншого трикотажного та в"язаного одягу* 10
15 Виробництво шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів* 10
15.1 Дублення шкур і оздоблення шкіри; виробництво дорожніх виробів, сумок лимарно-судельних виробів; вичинка та фарбування хутра* 10
15.11 Дублення шкур і оздоблення шкіри; вичинка та фарбування хутра* 10
15.12 Виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів* 10
15.20 Виробництво взуття* 10
16.23 Виробництво інших дерев"яних будівельних конструкцій і столярних виробів* 10
16.24 Виробництво дерев"яної тари* 10
16.29 Виробництво інших видів з деревини; виготовлення виробів  з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння* 10
33.11 Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів 10
45.2 Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів 10
45.20 Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів 10
74.2 Діяльність у сфері фотографії 10
74.20 Діяльність у сфері фотографії 10
77.2 Прокат побутових виробів і предметів особистого вжитку 10
77.21 Прокат товарів для спорту та відпочинку 10
77.22 Прокат відеозаписів і дисків 10
77.29 Прокат інших побутових вирообів і предметів особистого вжитку 10
81.2 Діяльність із прибирання 10
81.21 Загальне прибирання будинків 10
81.22 Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об"єктів 10
95.2 Ремонт побутових виробів і предметів особистого вжитку 10
95.21 Ремонт електронної апаратури побутого призначення для приймання, записування, відтворення звуку й зображення 10
95.22 Ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання 10
95.23 Ремонт взуття та шкіряних виробів 10
95.24 Ремонт меблів і домашнього начиння 10
95.25 Ремонт годинників і ювелірних виробів 10
95.29 Ремонт інших побутових виробів і предметів особистого вжитку 10
96 Надання інших індивідуальних послуг 10
96.0 Надання інших індивідуальних послуг 10
96.01 Прання та хімічне чищення текстильних і хутряних виробів 10
96.02 Надання послуг перукарями та салонами краси (крім салони краси) 10
96.03 Організування поховань і надання суміжних послуг 10
96.04 Діяльність із забезпечення фізичного комформу 10
96.09 Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.(послуги домашньої прислуги та послуги, пов"язані з очищенням та прибиранням приміщень за індивідуальним замовленням) 10
виготовлення за індивідуальним замовленням  
     
     
     
     
Секретар міської ради Л.М. Кирилюк

 

    Додаток 7
до рішення міської ради
29 січня 2016 року № 2.1-5/7
01.27 Вирощування культур для виробництва напоїв 20
01.29 Вирощування інших багаторічних культур  20
01.3 Відтворення рослин  
01.30 Відтворення рослин  20
01.4 Тваринництво  
01.41  Розведення великої рогатої худоби молочних порід 20
01.42 Розведення іншої великої рогатої худоби та буйволів  20
01.43 Розведення коней та інших тварин родини конячих  20
     
01.45 Розведення овець і кіз  20
01.46 Розведення свиней  20
01.47 Розведення свійської птиці  20
01.49  Розведення інших тварин  20
01.5 Змішане сільське господарство  
01.50 Змішане сільське господарство  20
01.6 Допоміжна діяльність у сільському господарстві та післяурожайна діяльність  
01.61 Допоміжна діяльність у рослинництві  20
01.62 Допоміжна діяльність у тваринництві  20
01.63 Післяурожайна діяльність  20
01.64 Оброблення насіння для відтворення  20
01.7 Мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг  
01.70 Мисливство, відловлювання тварин і надання пов'язаних із ними послуг  20
02 Лісове господарство та лісозаготівлі  
02.1 Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві   
02.10 Лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві  20
02.2 Лісозаготівлі   
02.20 Лісозаготівлі  20
02.3 Збирання дикорослих недеревних продуктів   
02.30 Збирання дикорослих недеревних продуктів 20
02.4 Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві   
02.40 Надання допоміжних послуг у лісовому господарстві  20
03 Рибне господарство  
03.1 Рибальство   
     
03.12 Прісноводне рибальство  20
03.2 Рибництво( аквакультура)  
03.21 Морське рибництво (аквакультура)  20
03.22 Прісноводне рибництво (аквакультура)  20
     
10 Виробництво харчових продуктів  
10.1 Виробництво м'яса та м'ясних продуктів  
10.11 Виробництво м"яса 20
10.12 Виробництво м"яса свійської птиці 20
10.13 Виробництво м"ясних продуктів 20
10.2 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків  
10.20 Перероблення та консервування риби, ракоподібних і молюсків  20
10.3 Перероблення та консервування фруктів і овочів  
10.31 Перероблення та консервування картоплі  20
10.39 Інші види перероблення та консервування фруктів і овочів  20
10.4 Виробництво олії та тваринних жирів  
10.41 Виробництво олії та тваринних жирів  20
10.42 Виробництво маргарину і подібних харрчових жирів 20
     
10.5 Виробництво молочних продуктів  
10.51 Перероблення молока, виробництво масла та сиру  20
10.52 Виробництво морозива  20
10.6 Виробництво продуктів борошномельно-круп'яної промисловості, крохмалів і крохмальних продуктів  
10.61 Виробництво продуктів борошномельно-круп"яної промисловості 20
10.62 Виробництво крохмалів і крохмальних продуктів  20
10.7 Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів  
10.71
 
Виробництво хліба, хлібобулочних і борошняних виробів;виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання  15
10.72 Виробництво сухарів і сухого печива; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання  20
10.73  Виробництво макаронних виробів і подібних борошняних виробів  20
10.8 Виробництво інших харчових продуктів  
10.81 Виробництво цукру  20
10.82 Виробництво какао, шоколаду та  цукрових кондитерських виробів 20
10.83 Виробництво чаю та кави  20
10.84 Виробництво прянощів і приправ  20
10.85 Виробництво готової їжі та страв  20
10.86 Виробництво дитячого харчування та дієтичних харчових продуктів  20
10.89 Виробництво інших харчвих продуктів, н.в.і.у. 20
10.9 Виробництво готових кормів для тварин  
10.91 Виробництво готових кормів для тварин, що утворюються на фермах 20
10.92 Виробництво готових кормів для домашніх тварин  20
13 Текстильне виробництво  
13.1 Підготування та прядіння текстильнох волокон  
13.10 Підготування та прядіння такстильних волокон 20
13.2 Ткацьке виробництво  
13.20 Ткацьке виробництво  20
13.3 Оздоблення текстильних виробів  
13.30 Оздоблення текстильних виробів  20
13.9 Виробництво інших текстильних виробів  
13.91  Виробництво трикотажного полотна 20
13.92 Виробництво готових текстильних виробів, крім одягу  20
13.93 Виробництво килимів і килимових виробів  20
13.94  Виробництво канатів, мотузок, шпагату та сіток  10
13.95 Виробництво нетканних текстильних мсатеріалів і виробів із них, крім одягу 15
13.96 Виробництво інших текстильних виробів технічного та промислового призначення  15
13.99  Виробництво інших текстильних виробів, н. в. і. у.  15
14 Виробництво одягу  
14.1 Виробництво одягу, крім хутряного  
14.11 Виробництво одягу зі шкіри  20
14.12 Виробництво робочого одягу  20
14.13 Виробництво іншого верхнього одягу  20
14.14 Виробництво спіднього одягу  20
14.19 Виробництво іншого одягу й аксесуарів  20
14.2 Виготовлення виробів із хутра  
14.20 Виготовлення виробів із хутра  20
14.3 Виробництво трикотажного та в'язаного одягу  
14.31 Виробництво панчішно-шкарпетних виробів  20
14.39 Виробництво іншого трикотажного та в'язаного одягу  20
15 Виробництво шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів  
15.1 Дублення шкур і оздоблення шкіри; виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів; вичинка та фарбування хутра  
15.11 Дублення шкур і оздоблення шкіри; вичинка та фарбування хутра  20
15.12 Виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів  20
15.2 Виробництво взуття  
15.20 Виробництво взуття  20
16 Оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння  
16.1 Лісопильне та стругальне виробництво  
16.10 Лісовпильне та стругальне виробництво 20
16.2 Виготовлення виробів з деревини, корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння  
16.21 Виробництво фанери, дерев"яних плит і панелей, шпону 20
16.23 Виробництво інших дерев"яних будівельних конструкцій і столярних виробів 20
16.24 Виробництво дерев"яної тари 20
16.29 Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння 15
     
     
17 Виробництво паперу та паперових виробів  
17.1 Виробництво паперової маси, паперу та картону   
17.11 Виробництво паперової маси 20
17.12 Виробництво паперу та картону  20
17.2 Виготовлення виробів з паперу та картону   
17.21 Виробництво гофрованого паперу та картону, паперової та картонної тари  20
17.22 Виробництво паперових виробів господарсько-побутового та санітарно-гігієнічного призначення  20
17.23 Виробництво паперових канцелярських виробів  20
17.24 Виробництво шпалер  20
17.29 Виробництво інших виробів з паперу та картону  20
18 Поліграфічна діяльність, тиражування записаної інформації  
18.1 Поліграфічна діяльність і надання пов'язаних із нею послуг  
18.11 Друкування газет  20
18.12 Друкування іншої продукції  20
18.13 Виготовлення друкарських форм і надання інших поліграфічних послуг  20
18.14 Брошурувально-політурна діяльність і надання пов"язаних із нею послуг 20
18.2 Тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення  
18.20 Тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення  20
20 Виробництво хімічних речовин і хімічної продукції   
20.1 Виробництво основної хімічної продукції, добрив і азотних сполук, пластмас і синтетичного каучуку в первинних формах  20
20.12 Виробництво барвників і пігментів  20
20.13 Виробництво інших основних неорганічних хімічних речовин  20
20.14 Виробництво інших основних органічних хімічних речовин  20
20.15 Виробництво добрив і азотних сполук  20
20.2 Виробництво пестицидів та іншої агрохімічної продукції   
20.20 Виробництво пестицидів та іншої агрохімічної продукції  20
20.3 Виробництво фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик   
20.30 Виробництво фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик  20
20.4 Виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування, парфумних і косметичних засобів   
20.41 Виробництво мила та мийних засобів, засобів для чищення та полірування 20
20.42 Виробництво парфумних і косметичних засобів  20
20.5 Виробництво іншої хімічної продукції 20
20.52 Виробництво клеїв  20
20.53 Виробництво ефірних олій  20
20.59 Виробництво іншої хімічної продукції,н.в.і.у. 20
20.6 Виробництво штучних і синтетичних волокон   
20.60 Виробництво штучних і синтетичних волокон  20
22 Виробництво гумових і пластмасових виробів  
22.1 Виробництво гумових виробів 20
22.19 Виробництво інших гумових виробів  20
22.2 Виробництво пластмасових виробів  
22.21 Виробництво плит, листів, труб і профілів із пластмас  20
22.22 Виробництво тари з пластмас  20
22.23 Виробництво будівельних виробів із пластмас  20
22.29 Виробництво інших виробів із пластмас  20
23 Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції  
23.1 Виробництво скла та виробів зі скла  
23.11 Виробництво листового скла 20
23.12 Формування й оброблення листового скла  20
23.13 Виробництво порожнистого скла  20
23.14 Виробництво скловолокна  20
23.19 Виробництво й оброблення інших скляних виробів, у тому числі технічних  20
     
23.3 Виробництво будівельних матеріалів із глини  
23.31 Виробництво керамічних плиток і плит  20
23.32 Виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини  20
23.4 Виробництво іншої продукції з фарфору та кераміки  
23.41 Виробництво господарських і декоративних керамічних виробів  20
23.42 Виробництво керамічних санітарно-технічних виробів  20
23.43 Виробництво керамічних електроізоляторів та ізоляційної арматури  20
23.44 Виробництво інших керамічних виробів технічного призначення  20
23.49 Виробництво інших керамічних виробів 20
23.5 Виробництво цементу, вапна та гіпсових сумішей  
23.51 Виробництво цементу 20
23.52 Виробництво вапна та гіпсових сумішей  20
23.6 Виготовлення виробів із бетону, гіпсу та цементу  
23.61 Виготовлення виробів із бетону для будівництва  20
23.63 Виробництво бетонних розчинів, готових для використання  20
23.64 Виробництво сухих будівельних сумішей  20
23.65 Виготовлення виробів із волокнистого цементу  20
23.69 Виробництво інших виробів із бетону , гіпсу та цементу 20
23.7 Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю  
23.70 Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю  20
23.9 Виробництво абразивних виробів і неметалевих мінеральних виробів, н. в. і. у. 20
24.2 Виробництво труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі   
24.20 Виробництво труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі  20
     
25 Виробництво готових металевих виробів, крім машин і устатковання  
25.1 Виробництво будівельних металевих конструкцій і виробів  
25.11 Виробництво будівельних металевих конструкцій  і частин конструкцій 20
25.12 Виробництво металевих дверей і вікон  20
25.2 Виробництво металевих баків, резервуарів і контейнерів  
25.21 Виробництво радіаторів і котлів центрального опалення  20
25.29 Виробництво інших металевих баків, резервуарів і контейнерів  20
25.3 Виробництво парових котлів, крім котлів центрального опалення  
25.30 Виробництво парових котлів, крім котлів  центрального опалення 20
     
25.6 Оброблення металів та нанесення покриття на метали; механічне оброблення металевих виробів  
25.61 Оброблення металів та нанесення покриття та метали 20
25.62 Механічне оброблення металевих виробів  20
25.7 Виробництво столових приборів, інструментів і металевих виробів загального призначення  
25.71 Виробництво столових приборів 20
25.72 Виробництво замків і дверних петель  20
25.73 Виробництво інструментів 20
25.9 Виробництво інших готових металевих виробів  
25.91 Виробництво сталевих бочок і подібних контейнерів  20
25.92 Виробництво легких металевих паковань  20
25.93 Виробництво виробів із дроту, ланцюгіфв і пружин 20
25.94 Виробництво кріпильних і гвинтонарізних виробів 20
25.99 Виробництво інших готових металевих виробів,н.в.і.у. 20
26 Виробництво комп'ютерів, електронної та оптичної продукції  
26.1 Виробництво електронних компонентів і плат  
26.11 Виробництво електронних компонентів 20
26.12 Виробництво змонтованих електронних плат  20
26.2 Виробництво комп'ютерів і периферійного устатковання  
26.20 Виробництво комп"ютерів і периферійного устаткування 20
26.3 Виробництво обладнання зв"язку  
26.30 Виробництво обладнання зв"язку 20
26.4 Виробництво електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування та відтворювання звуку й зображення   
26.40 Виробництво електронної апаратури побутового призначення для приймання, записування та відтворювання звуку й зображення  20
26.52 Виробництво годинників  20
26.6 Виробництво радіологічного, електромедичного й електротерапевтичного устатковання   
26.60 Виробництво радіологічного, електромедичного й електротерапевтичного устатковання  20
26.7 Виробництво оптичних приладів і фотографічного устатковання   
26.70 Виробництво оптичних приладів і фотографічного устатковання  20
26.8 Виробництво магнітних і оптичних носіїв даних   
26.80 Виробництво магнітних і оптичних носіїв даних  20
27 Виробництво електричного устатковання  
27.1 Виробництво електродвигунів, генераторів, трансформаторів, електророзподільчої та контрольної апаратури  
27.11 Виробництво електродвигунів, генераторів і трансформаторів  20
27.12 Виробництво електророзподільчої та контрольної апаратури  20
27.2 Виробництво батарей і акумуляторів   
27.20 Виробництво батарей і акумуляторів  20
27.3 Виробництво проводів, кабелів і електромонтажних пристроїв  
27.31 Виробництво волоконно-оптичних кабелів  20
27.32 Виробництво інших видів електронних і електричних проводів і кабелів  20
27.33 Виробництво електромонтажних пристроїв  20
27.4 Виробництво алектричного освітлювального устаткування  
27.40 Виробництво електричного освітлювального устатковання  20
27.51 Виробництво електричних побутових приладів  20
27.9 Виробництво іншого електричного устатковання  
27.90 Виробництво іншого електричного устатковання  20
28 Виробництво машин і устатковання, н. в. і. у.  
28.1 Виробництво машин і устатковання загального призначення  
28.11 Виробництво двигунів і турбін, крім авіаційних, автотранспортних і мотоциклетних двигунів  20
28.12 Виробництво гідравлічного та пневматичного устатковання  20
28.13 Виробництво інших помп і компресорів  20
28.14 Виробництво інших кранів і клапанів  20
28.15 Виробництво підшипників, зубчастих передач, елементів механічних передач і приводів  20
28.2 Виробництво інших машин і устатковання загального призначення  
28.21 Виробництво печей і пічних пальників  20
28.22 Виробництво педеймального та вантажно-розвантажувального устатковання 20
28.23 Виробництво офісних машин і устатковання, крім комп"ютерів і периферійного устатковання 20
28.24 Виробництво ручних електромеханічних і пневматичних інструментів  20
28.25 Виробництво промислового холодильного та вентиляційного устатковання  20
28.29 Виробництво інших машин і устатковання загального призначення, н. в. і. у.  20
28.3 Виробництво машин і устатковання для сільського та лісового господарства  
28.30 Виробництво машин і устатковання для сельського та лісового господарства 20
28.4 Виробництво металообробних машин і верстатів  
28.41 Виробництво металообробних машин 20
28.49 Виробництво інших верстатів  20
28.9 Виробництво інших машин і устатковання спеціального призначення  
28.91 Виробництво машин і устатковання для металургії  20
28.92 Виробництво машин і устатковання для добувної промисловості та будівництва  20
28.93 Виробництво машин і устатковання для виготовлення харчових продуктів і напоїв, перероблення тютюну  20
28.94 Виробництво машин і устатковання для виготовлення  текстильних, швейних, хутряних і шкіряних виробів 20
28.95 Виробництво машин і устатковання для виготовлення паперу та картону  20
28.96 Виробництво машин і устатковання для виготовлення пластмас і гуми  20
28.99 Виробництво інших машин і устатковання спеціального призначення, н. в. і. у.  20
     
30 Виробництво інших транспортних засобів  
30.1 Будування суден і човнів   
30.11 Будування суден і плавучих конструкцій  20
30.12 Будування прогулянкових і спортивних човнів  20
30.2 Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу   
30.20 Виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу  20
30.9 Виробництво транспортних засобів, н. в. і. у.  
30.92 Виробництво велосипедів, дитячих та інвалідних колясок  20
30.99 Виробництво інших транспортних засобів і обладнання, н. в. і. у. 20
31 Виробництво меблів  
31.0 Виробництво меблів  
31.01 Виробництво меблів для офісів і підприємств торгівлі  20
31.02 Виробництво кухонних меблів  20
31.03 Виробництво матраців  20
31.09 Виробництво інших меблів  20
32 Виробництво іншої продукції  
32.12 Виробництво ювелірних та подібних виробів (виготовлення ювелірних виробів за андивідуальним замовленням) 20
32.13 Виробництво біжутерії та подібних виробів  20
32.2 Виробництво музичних інструментів   
32.20 Виробництво музичних інструментів  20
32.3 Виробництво спортивних товарів  
32.30 Виробництво спортивних товарів  20
32.4 Виробництво ігор та іграшок   
32.40 Виробництво ігор та іграшок  20
32.5 Виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів  
32.50 Виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів  20
32.9 Виробництво продукції, н. в. і. у.  
32.91 Виробництво мітел і щіток  20
32.99 Виробництво іншої продукції, н. в. і. у.  20
33 Ремонт і монтаж машин і устатковання  
33.1 Ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів, машин і устатковання  
33.11 Ремонт і технічне обслуговування голових металевих виробів 20
33.12 Ремонт і технічне обслуговання машин і устатковання промислового призначення 20
33.13 Ремонт і технічне обслуговування електронного й оптичного устатковання  20
33.14 Ремонт і тіхнічне обслуговування електричного устатковання 20
     
     
33.17 Ремонт і технічне обслуговування інших транспортних засобів  20
33.19 Ремонт і технічне обслуговування інших машин і устатковання  20
33.2 Установлення та монтаж машин і устатковання  
33.20 Установлення та монтаж машин і устатковання  20
35.1 Виробництво, передача та розподялення електроенергії  
35.11 Виробництво електроенергії  20
35.12 Передача електроенергії  20
35.13 Розподілення електроенергії  20
35.14 Торгівля електроенергією  20
35.3 Постачання пари, гарячої води та  кондиційованого повітря  
35.30 Постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря  20
37 Каналізація, відведення й очищення стічних вод   
37.0 Каналізація, відведення й очищення стічних вод  20
37.00 Каналізація, відведення й очищення стічних вод  20
38 Збирання, оброблення й видалення відходів; відновлення матеріалів   
38.11 Збирання безпечних відходів  20
38.12 Збирання небезпечних відходів  20
38.2 Оброблення та видалення відходів   
38.21 Оброблення та видалення безпечних відходів  20
38.22 Оброблення та видалення небезпечних відходів  20
38.3 Відновлення матеріалів   
38.31 Демонтаж(розбирання) машин і устаткування 20
38.32 Відновлення відсортованих відходів  20
39 Інша діяльність щодо поводження з відходами   
39.0 Інша діяльність щодо поводження з відходами   
39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами  20
41 Будівництво будівель  
41.1 Організація будівництва будівель   
41.10 Організація будівництва будівель  20
41.2 Будівництво житлових і нежитлових будівель   
41.20 Будівництво житлових і нежитлових будівель  20
42 Будівництво споруд  
42.1 Будівництво доріг і залізниць   
42.11 Будівництво доріг і автострад  20
     
     
42.2 Будівництво комунікацій   
42.21 Будівництво трубопроводів  20
42.22 Будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій  20
42.9 Будівництво інших споруд  
42.91 Будівництво водних споруд  20
42.99 Будівництво інших споруд, н. в. і. у.  20
43 Спеціалізовані будівельні роботи  
43.1 Знесення та підготовчі роботи на будівельному майданчику  
43.11 Знесення 20
43.12 Підготовчі роботи на будівельному майданчику  20
43.13 Розвідувальне буріння  20
43.2 Електромонтажні, водопровідні та інші будівельно-монтажні роботи  
43.21 Електромонтажні роботи  20
43.22 Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування  20
43.29 Інші будівельно-монтажні роботи  20
43.3 Роботи із завершення будівництва  
43.31 Штукатурні роботи  20
43.32 Установлення столярних виробів  20
43.33 Покриття підлоги і облицювання стін 20
43.34 Малярні роботи та скління  20
43.39 Інші роботи із завершення будівництва  20
43.9 Інші спеціалізовані будівельні роботи  
43.91 Покрівельні роботи  20
43.99 Інші спеціалізовані будівельні роботи, н. в. і. у.  20
     
45 Оптова та роздрібна торгівля автотранспортними засобами та мотоциклами, їх ремонт  
45.19 Торгівля іншими автотранспортними засобами 20
45.2 Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів  
45.20 Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів  20
45.3 Торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів  
45.31 Оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів  20
45.32 Роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів  20
45.4 Торгівля мотоциклами, деталями та приладдям до них, технічне обслуговування і ремонт мотоциклів 20
46 Оптова торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами  
46.1 Оптова торгівля за винагороду чи на основі контракту  
46.11 Діяльність посередників у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами  20
46.13 Діяльність посередників у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами  20
46.14 Діяльність посередників у торгівлі машинами, промисловим устаткованням, суднами та літаками  20
46.15 Діяльність посередників у торгівлі меблями, господарськими товарами, залізними та іншими металевими виробами  20
46.16 Діяльність посередників у торгівлі текстильними виробами, одягом, хутром, взуттям і шкіряними виробами  20
46.18 Діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами  20
46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту  20
46.2 Оптова торгівля сільськогосподарською сировиною та живими тваринами  
46.22 Оптова торгівля квітами та рослинами  20
46.23 Оптова торгівля живими тваринами  20
46.24 Оптова торгівля шкірсировиною, шкурами та шкірою  20
46.31 Оптова торгівля фруктами й овочами  20
46.32 Оптова торгівля м"ясом і м"ясними продуктами 20
46.33 Оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами  20
46.34 Оптова торгівля напоями (крім лікеро-горілчаних виробів) 20
46.37 Оптова торгівля кавою, чаєм, какао та прянощами  20
46.38 Оптова торгівля іншими продукатми харчування, у тому числі рибою, ракоподібними та молюсками 20
     
46.4 Оптова торгівля товарами господарського призначення  
46.41 Оптова торгівля текстильми товарами 20
46.42 Оптова торгівля одягом і взуттям  20
46.43 Оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення  20
46.44 Оптова торгівля фарфором, скляним посудом і засобами для чищення  20
46.45 Оптова торгівля парфумними та косметичними товарами  20
46.46 Оптова торгівля фармацевтичними товарами 20
46.47 Оптова торгівля меблями, килимами й освітлювальним приладдям  20
46.49 Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення  20
     
46.5 Оптова торгівля інформаційним і комунікаційним устаткованням  
46.51 Оптова торгівля  комп"ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням 20
46.51 Оптова торгівля електронним і телекомунікаційним устаткованням, деталями до нього  20
46.6 Оптова торгівля іншими машинами й устаткованням  
46.61 Оптова торгівля сільськогосподарськими машинами й устаткованням  20
46.62 Оптова торгівля верстатами  20
46.63 Оптова торгівля машинами й устаткуванням для добувної промисловості та будівництва 20
46.64 Оптова торгівля машинами й устаткуванням для текстильного, швейного та трикотажного виробництва  20
46.65 Оптова торгівля офісними меблями  20
46.66 Оптова торгівля іншими офісними машинами й устаткованням  20
46.69 Оптова торгівля іншими машинами й устаткованням  20
     
46.7 Інші види спеціалізованої оптової торгівлі  
46.73 Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням  20
46.74 Оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткованням і приладдям до нього  20
46.75 Оптова торгівля хімічними продуктами  20
46.76 Оптова торгівля іншими проміжними продуктами  20
46.77 Оптова торгівля відходами та брухтом  20
46.9 Неспеціалізована оптова торгівля  
46.90 Неспеціалізована оптова торгівля  20
47 Роздрібна торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами  
47.1 Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах 20
47.19 Інші види роздрубної торгівлі в неспеціалізованих магазинах 20
     
47.21  Роздрібна торгівля фруктами й овочами в спеціалізованих магазинах  18
47.22  Роздрібна торгівля м'ясом і м'ясними продуктами в спеціалізованих магазинах  20
47.23  Роздрібна торгівля рибою, ракоподібними та молюсками в спеціалізованих магазинах  20
47.24  Роздрібна торгівля хлібобулочними виробами, борошняними та цукровими кондитерськими виробами в спеціалізованих магазинах  15
     
47.29  Роздрібна торгівля іншими продуктами харчування в спеціалізованих магазинах  20
     
47.4  Роздрібна торгівля інформаційним і комунікаційним устаткованням у спеціалізованих магазинах   
47.41 Роздрібна торгівля комп'ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах  20
47.42 Роздрібна торгівля телекомунікаційним устаткованням у спеціалізованих магазинах  20
47.43 Роздрібна торгівля в спеціалізованих магазинах електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворення звуку й зображення  20
47.5  Роздрібна торгівля іншими товарами господарського призначення в спеціалізованих магазинах  20
47.51 Роздрібна торгівля текстильними товарами в спеціалізованих магазинах  20
47.52 Роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах  20
47.53 Роздрібна торгівля килимами, килимовими виробами, покриттям для стін і підлоги в спеціалізованих магазинах  20
47.54 Роздрібна торгівля побутовими електротоварами в спеціалізованих магазинах  20
47.59 Роздрібна торгівля меблями, освітлювальним приладдям та іншими товарами для дому в спеціалізованих магазинах  20
47.6  Роздрібна торгівля товарами культурного призначення та товарами для відпочинку в спеціалізованих магазинах   
47.61  Роздрібна торгівля книгами в спеціалізованих магазинах  15
47.62  Роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами в спеціалізованих магазинах  15
47.63  Роздрібна торгівля аудіо- та відеозаписами в спеціалізованих магазинах  20
47.64  Роздрібна торгівля спортивним інвентарем у спеціалізованих магазинах  20
47.65  Роздрібна торгівля іграми та іграшками в спеціалізованих магазинах  20
     
47.7  Роздрібна торгівля іншими товарами в спеціалізованих магазинах   
47.71 Роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих магазинах  20
47.72 Роздрібна торгівля взуттям і шкіряними виробами в спеціалізованих магазинах  20
47.73 Роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах  20
47.74 Роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах  20
47.75 Роздрібна торгівля косметичними товарами та туалетними приналежностями в спеціалізованих магазинах  20
47.76 Роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням, добривами, домашніми тваринами та кормами для них у спеціалізованих магазинах  20
47.78 Роздрібна торгівля іншими невживаними товарами в спеціалізованих магазинах  20
47.79 Роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах  20
47.8  Роздрібна торгівля з лотків і на ринках   
47.81 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами ( крім продажу підакцизних товарів, пально-мастильних, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, водночас дозволено здійснювати роздрібний продах пально-мастильних матеріалів і ємностях до 20 л та діяльність фізичних осіб, пов"язану з роздрібним продажем пива та словоих іин) 20
47.82 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами  20
47.89 Роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами  20
47.9  Роздрібна торгівля поза магазинами   
47.91  Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет  15
47.99  Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами  20
     
49  Наземний і трубопровідний транспорт   
49.3  Інший пасажирський наземний транспорт   
49.31  Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення  20
49.32  Надання послуг таксі  15
49.39  Інший пасажирський наземний транспорт, н. в. і. у.  20
49.4  Вантажний автомобільний транспорт, надання послуг перевезення речей  20
49.41 Вантажний автомобільний транспорт 20
49.5 Трубопровідний транспорт   
49.50 Трубопровідний транспорт  20
52  Складське господарство та допоміжна діяльність у сфері транспорту   
52.1  Складське господарство   
52.10 Складське господарство 20
52.2  Допоміжна діяльність у сфері транспорту   
52.21 Допоміжне обслуговування наземного транспорту  20
52.22 Допоміжне обслуговування водного  транспорту  20
52.23 Допоміжне обслуговування авіаційного транспорту  20
52.24 Транспортне оброблення вантажів  20
52.29 Інша допоміжна діяльність у сфері транспорту  20
53 Поштова та кур"єрська діяльність (крім пошти)  
53.2 Інша поштова та кур"єрська діяльність (крім пошти)  
53.20 Інша поштова та кур"єкська діяльність (крім пошти) 20
     
55  Тимчасове розміщування   
55.1  Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування   
55.10 Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування  20
55.2  Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання   
55.20 Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання  20
55.3  Надання місць кемпінгами та стоянками для житлових автофургонів і причепів   
55.30 Надання місць кемпінгами та стоянками для житлових автофургонів і причепів  20
55.9  Діяльність інших засобів тимчасового розміщування   
55.90 Діяльність інших засобів тимчасового розміщування  20
56  Діяльність із забезпечення стравами та напоями   
56.1  Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування   
56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування  20
56.2  Постачання готових страв   
56.21  Постачання готових страв для подій  15
56.29  Постачання інших готових страв  15
     
     
58  Видавнича діяльність   
58.1  Видання книг, періодичних видань та інша видавнича діяльність   
58.11 Видання книг 20
58.12 Видання довідників і каталогів  20
58.13 Видання газет  20
58.14 Вимдання журналів і періодичних видань  
58.19 Інші види видавничої даяльності 20
58.2  Видання програмного забезпечення   
58.21 Видання комп"ютерних ігор 20
58.29 Видання іншого програмного забезпечення  20
59  Виробництво кіно-та відеофільмів, телевізійних програм, видання звукозаписів   
59.1  Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм   
59.11 Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм  20
59.12 Компонування кіно- та відеофільмів, телевізійних програм  20
59.13 Розповсюдження  кіно- відеофільмів, телевізійних програм 20
59.14 Демонстрація кінофільмів  20
59.2  Видання звукозаписів   
59.20 Видання звукозаписів  20
62  Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність   
62.0  Комп'ютерне програмування, консультування та пов'язана з ними діяльність  20
62.01 Комп"ютерне програмування 20
62.02 Консультування з питань інформатизації  20
62.03 Діяльність з керування комп"ютерним устаткуванням 20
62.09 Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем  20
     
63  Надання інформаційних послуг   
63.1  Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність; веб-портали   
63.11 Оброблення даних,розміщення інформації на веб-вузлах і пов"язана з ними діяльність 20
63.9  Надання інших інформаційних послуг  20
63.91 Діяльність інформаційних аненств 20
63.99 Надання інших інформаційних послуг, н. в. і. у.  20
66.22 Діяльність страховіх агентів і брокерів (крім страхових брокерів) 20
68  Операції з нерухомим майном   
     
68.2  Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (земельної ділянки, загальна площа яких не перевищує 0,2га, житлові приміщення та / або їх частини, загальна площа, яких не перевищує 100 кв.м, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/ або їх частини, загальна площа яких не перевищує 300 кв.м).  
68.20  Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (земельної ділянки, загальна площа яких не перевищує 0,2га, житлові приміщення та / або їх частини, загальна площа, яких не перевищує 100 кв.м, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/ або їх частини, загальна площа яких не перевищує 300 кв.м). 20
69  Діяльність у сферах права та бухгалтерського обліку (крім самозайнятих осіб, які здійснюють нотаріальну, адвокатську діяльність та діяльність арбітражних керуючих)  
69.1  Діяльність у сфері права (крім самозайнятих осіб, які здійснюють нотаріальну, адвокатську діяльність та діяльність арбітражних керуючих)  
69.10 Діяльність у сфері права (крім самозайнятих осіб, які здійснюють нотаріальну, адвокатську діяльність та діяльність арбітражних керуючих) 20
69.2 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування (крім аудиту)  
69.20 Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування (крім аудиту) 20
70.21 Діяльність у сфері зв"язків із громадськістю 20
     
     
71.1  Діяльність у сферах архітектури та інжинірингу, надання послуг технічного консультування   
71.11 Діяльність у сфері архітектури  20
72 Наукові дослідження та розробки  20
73 Рекламна діяльність і дослідження кон'юнктури ринку   
73.1  Рекламна діяльність   
73.11 Рекламні агенства 20
73.12 Посередництво у розміщенні реклами в засобах масової інформації 20
73.2  Дослідження кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки  20
74  Інша професійна, наукова та технічна діяльність   
74.1  Спеціалізована діяльність із дизайну   
74.10 Спеціалізована діяльність із дизайну  20
74.2  Діяльність у сфері фотографії   
74.20 Діяльність у сфері фотографії  20
74.3  Надання послуг перекладу   
74.30 Надання послуг перекладу  15
74.9  Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у.   
74.90 Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н. в. і. у.  20
75  Ветеринарна діяльність   
75.0  Ветеринарна діяльність   
75.00 Ветеринарна діяльність  20
     
77  Оренда, прокат і лізинг   
77.1  Надання в оренду автотранспортних засобів   
77.11 Надання в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів  20
77.12 Надання в оренду вантажних автомобілів  20
77.2  Прокат побутових виробів і предметів особистого вжитку   
77.21 Прокат товарів для спорту та відпочинку  20
77.22 Прокат інших побутових виробів і предметів особистого вжитку  20
77.3  Надання в оренду інших машин, устатковання та товарів   
77.31 Надання в оренду сільсікогосподарських машин і устаткування 20
77.32 Надання в оренду будівельних машин і устатковання  20
77.33 Надання в оренду офісних машин і устатковання, у тому числі комп'ютерів  20
77.34 Надання в оренду водних транспортних засобів  20
77.39 Надання в оренду інших машин, устаткування та товарів, н.в.і.у. 20
77.4  Лізинг інтелектуальної власності та подібних продуктів, крім творів, захищених авторськими правами  20
78  Діяльність із працевлаштування   
78.1  Діяльність агентств працевлаштування   
78.10 Діяльність агентств працевлаштування  20
78.2  Діяльність агентств тимчасового працевлаштування   
78.20 Діяльність агентств тимчасового працевлаштування  20
78.3  Інша діяльність із забезпечення трудовими ресурсами   
78.30 Інша діяльність із забезпечення трудовими ресурсами  20
79  Діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність   
79.11 Діяльність туристичних агентств 20
79.9 Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність   
79.90  Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність  20
80  Діяльність охоронних служб та проведення розслідувань   
80.1  Діяльність приватних охоронних служб   
80.10 Діяльність приватних охоронних служб  20
80.2  Обслуговування систем безпеки   
80.20 Обслуговування систем безпеки  20
80.3  Проведення розслідувань   
80.30 Проведення розслідувань  20
81  Обслуговування будинків і територій   
81.1  Комплексне обслуговування об'єктів   
81.10 Комплексне обслуговування об'єктів  20
81.2  Діяльність із прибирання   
81.21 Загальне прибирання будинків  15
81.22 Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об"єктів 20
81.29 Інші види діяльності із прибирання  18
81.3  Надання ландшафтних послуг   
81.30 Надання ландшафтних послуг  20
82  Адміністративна та допоміжна офісна діяльність, інші допоміжні комерційні послуги   
82.1  Адміністративна та допоміжна офісна діяльність   
82.11  Надання комбінованих офісних адміністративних послуг  15
82.19  Фотокопіювання, підготування документів та інша спеціалізована допоміжна офісна діяльність  15
82.2  Діяльність телефонних центрів   
82.20 Діяльність телефонних центрів  20
82.3  Організування конгресів і торговельних виставок   
82.30 Організування конгресів і торговельних виставок  20
85  Освіта   
85.1 Дошкільна освіта   
85.10 Дошкільна освіта  15
85.2 Початкова освіта   
85.20 Початкова освіта  15
85.3  Середня освіта  
85.31 Загальна середня освіта  15
85.32  Професійно-технічна освіта 15
85.5  Інші види освіти   
85.51  Освіта у сфері спорту та відпочинку  15
85.52  Освіта у сфері культури  15
85.53  Діяльність шкіл підготовлення водіїв транспортних засобів  20
85.59  Інші види освіти, н. в. і. у.  20
85.6  Допоміжна діяльність у сфері освіти   
85.60 Допоміжна діяльність у сфері освіти  20
86  Охорона здоров'я   
86.2  Медична та стоматологічна практика  20
86.21 Загальна медична практика  20
86.22 Спеціалізована медична практика  20
86.23 Стоматологічна практика  20
86.9  Інша діяльність у сфері охорони здоров'я   
86.90 Інша діяльність у сфері охорони здоров'я  20
87  Надання послуг догляду із забезпеченням проживання   
87.1  Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання   
87.10 Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання  15
87.2  Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію   
87.20 Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію  15
87.3  Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів   
87.30 Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів  15
87.9 Надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання   
87.90 Надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання  15
88 Надання соціальної допомоги без забезпечення проживання  
88.1 Надання соціальної допомоги без забезпечення проживання для осіб похилого віку та інвалідів   
88.10 Надання соціальної допомоги без забезпечення проживання для осіб похилого віку та інвалідів  15
88.9 Надання іншої соцальної допомоги без забезпечення проживання 15
88.91 Денний догляд за дітьми  18
90  Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг   
90.0  Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг  20
90.03 Індивідуальна мистецька дільність 20
90.01 Театральна та концертна діяльність  20
90.04 Функціювання театральних і концертних залів  20
91 Функціювання бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури   
91.0 Функціювання бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури  15
91.01 Функціювання бібліотек і  архівів 15
91.02 Функціювання музеїв  15
91.03 Діяльність із охорони та використання пам"яток історії, будівель та інших мап"яток культури 18
91.04 Функціювання ботанічних садів, зоопарків і природних заповідників  18
93  Діяльність у сфері спорту, організування відпочинку та розваг   
93.1  Діяльність у сфері спорту   
93.11 Функцювання спортивних споруд 20
93.12 Діяльність спортивних клубів  15
93.13 Діяльність фітнес-центрів  18
93.19  Інша діяльність у сфері спорту  10
93.2  Організування відпочинку та розваг   
93.21  Функціювання атракціонів і тематичних парків  20
93.29  Організування інших видів відпочинку та розваг  15
     
95  Ремонт комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку   
95.1  Ремонт комп'ютерів і обладнання зв'язку  20
95.11 Ремонт комп'ютерів і периферійного устаткування 20
95.12 Ремонт обладнання зв"язку 20
95.2  Ремонт побутових виробів і предметів особистого вжитку   
95.21 Ремонт алектронної апаратури побутового призначення для приймання,записування, відтворення звуку й зображення 20
95.22 Ремонт побутових приладів, домашнього та садового обладнання  20
95.23 Ремонт взуття та шкіряних виробів  20
95.25 Ремонт годинників і ювелірних виробів  20
95.29 Ремонт інших поюутових виробів і предметів особистого вжитку  20
96  Надання інших індивідуальних послуг   
96.0  Надання інших індивідуальних послуг  20
96.01 Прання та хамічне чищення текстильних і хутряних виробів 20
96.02 Надання послуг перукарнями та салонами краси  20
96.03 Організування поховань і надання суміжних послуг  20

96.04                         Діяльність із забезпечення фізичного комфорту                                                                                      20

96.09                         Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.                                                                                          20

Прочитано 3541 разів