Середа, 02 серпня 2023 08:17

ГРАНТИ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ: МОЖЛИВІСТЬ РОЗПОЧАТИ ВЛАСНУ СПРАВУ АБО РОЗВИВАТИ БІЗНЕС

Військовослужбовці, які мають бажання займатися підприємництвом, або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант на суму від 250 тис. грн до 1 млн грн. Окрім того, жінка або чоловік захисника (ці) зможе отримати грант 500 тис. грн на розвиток сімейного бізнесу.

Гранти надаються учасникам бойових дій, членам їх сімей та/або особам з інвалідністю внаслідок війни. Обов’язковою умовою отримання коштів є створення робочих місць: 250 тис. грн - 1 робоче місце; 500 тис. грн - 2 робочих місця; 1 млн грн – 4 робочих місця, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни (надаються лише особам, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки).

Гранти у розмірі до 500 тис. та 1 млн. гривень надаються за умови співфінансування отримувачем у співвідношенні: 70 відсотків вартості проєкту — за рахунок гранту, не менше 30 відсотків — за рахунок коштів отримувача.

Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості на основі інформації АТ «Ощадбанк» щодо результатів перевірки ділової репутації та відомостей, зазначених у заяві, та оцінки співбесіди з отримувачем. Заява на отримання грантів разом з бізнес-планом подаються на порталі «Дія». Умови отримання мікрогрантів та грантів регламентовані «Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу».

Нагадуємо, що подати заявку по будь-якій програмі урядового проєкту #єРобота можна через портал Дія.

З інформацією про урядову програму для ветеранів та їх подружжя, можна ознайомитись також на порталі www.dcz.gov.ua у розділі «Грант для ветеранів» за посиланням:

https://www.dcz.gov.ua/storinka/granty-na-stvorennya-abo-rozvytok-vlasnogo-biznesu-uchasnykam-boyovyh-diy-osobam-z

Прочитано 144 разів