Середа, 20 грудня 2017 12:46

Освітяни міста провели семінар-практикум: «Розвиток інклюзивного освітнього простору: від теорії до практики»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2017/2018 навчальний рік  на базі Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 проведено семінар-практикум для педагогічних працівників, що складають шкільні команди підтримки  учнів, які навчаються на інклюзивній формі навчання у ЗОШ №№ 3,4,8,9, УСШ №12, НВК №№10,17 з теми «Розвиток інклюзивного освітнього простору: від теорії до практики».

Семінар відкрила завідувач Уманської міської ПМПК Юлія Алєксєєнко, яка ознайомила учасників заходу із темою, завданнями, планом роботи семінару та матеріалами ІІІ Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології «Інклюзія в новій українській школі: виклики сьогодення».

В ході семінару-практикуму була проведена прес-конференція за участю батьків учнів, що навчаються на інклюзивній формі навчання. Під час конференції учасники заходу мали можливість більше дізнатися про особливості навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами. Також учні, які навчаються на інклюзивній формі навчання, продемонстрували свої практичні вміння, досягнення та творчі здібності.

Учителями інклюзивних класів представлено досвід роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби і навчаються на інклюзивній формі навчання.  

Під час підведення підсумків семінару-практикуму практичні психологи, логопеди, учителі та асистенти учителя поділилися своїми враженнями та відзначили високий науково-методичний рівень проведення семінару.

Yes Yes

Прочитано 747 разів