Четвер, 01 лютого 2018 11:37

Звіт міського голови

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

"Щорічний публічний звіт про роботу виконавчих органів Уманської міської ради – це наші з вами спільні надбання, результат єдності намірів і дій, виконання поточних і планових завдань.

Минулий рік був непростий. Проте, на місцевому рівні ми зробили все можливе, щоб наша рідна Умань та його жителі відчули позитивні зрушення у різних сферах життєдіяльності. В нашому місті проживає близько 84,2 тис. осіб, саме для них ми працюємо, створюємо комфортні умови проживання в місті з незабутньою історією та європейським майбутнім. Рік запам’ятався багатьма моментами, але сьогодні хочу прозвітуватись перед представниками уманської громади про виконання планів та завдань, які ми ставили перед собою рік тому. Систематично звітуюсь перед жителями на особистих зустрічах, в мікрорайонах міста, на підприємствах і в організаціях, за результатами яких даються доручення відповідним структурним підрозділам міської ради. Інформую уманчан про діяльність органів місцевого самоврядування в засобах масової інформації.

Хочу відзначити плідну співпрацю депутатів всіх рівнів, членів виконавчого комітету міської ради та міської громади Умані щодо реалізації всіх ідей, які ми разом планували на благо рідного міста. Протягом звітного періоду відбулося 21 пленарне засідання сесій Уманської міської ради, у тому числі 15 позачергових. Проведено 11 навчань депутатів, з яких 1 виїзне. Прийнято 364 рішення, з яких 12 положень та 15 програм, які сприяють розвитку різних галузей життєдіяльності міста. Головним завданням, над яким працює виконавчий комітет Уманської міської ради, є максимальна реалізація інтересів міської громади в реальних політичних, економічних та соціальних умовах, в межах Конституції та законів України. Основною формою роботи виконавчого комітету міської ради є його засідання. У звітному періоді їх проведено 25, на яких прийнято 461 рішення. Міським головою та його першим заступником видано 318 розпоряджень", - проінформував Олександр Цебрій під час звіту на черговій сесії Уманської міської ради. 

Пропонуємо переглянути відеозвіт.

Підсумовуючи висвітлену спільну роботу, хочу зазначити, що вирішення проблем територіальної громади було, є і залишається головним завданням органів місцевого самоврядування і для мене особисто. 2018 рік буде непростим:

- в цьому році знову будуть фінансуватись з міського бюджету пільги, що раніше брала на себе держава (перевезення та зв’язок), а це близько 4 млн.грн.;

- проблемною буде галузь охорони здоров’я. Тому, прийнято бюджет з дефіцитом по заробітній платі у сумі – 17,1 млн. грн.;

- якщо, в 2016 році освітня субвенція передбачалась на функціонування всієї шкільної ланки, то в 2018 році, як і в 2017 році вона передбачена лише на оплату праці педагогічним працівникам, а решта видатків має проводитись за рахунок міського бюджету. А це – 58,7 млн. грн.

На 2018 рік ставимо такі завдання:

• продовження благоустрою міста: ремонт доріг, тротуарів, озеленення;

• впровадження низки заходів задля ефективного водо- та теплопостачання;

• пріоритетні напрямками діяльності будуть – медицина та освіта, подальше покращення їх матеріально-технічної бази;

• реорганізація КП «Уманська міська лікарня» в багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування другого рівня з обов’язковою наявністю відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

На завершення хочу подякувати всім уманчанам за спільну роботу на благо та розвиток Умані. Впевнений, що влада та громадськість об’єднають зусилля задля забезпечення в місті стабільного порядку та сприятливого середовища для розвитку економіки і бізнесу, підвищення добробуту уманчан.

Прочитано 922 разів