Четвер, 01 лютого 2018 16:43

Спільне засідання міжвідомчої комісії міської ради з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в м. Умань

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відбулось спільне засідання міжвідомчої комісії міської ради з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в м. Умань, міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, та тимчасової комісії виконавчого комітету міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

31 січня 2018 року, за дорученням міського голови, під головуванням заступника міського голови Малішевської Юлії, відбулось спільне засідання міжвідомчої комісії міської ради з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в м. Умань; міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати; робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення та тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованостііз заробітної плати, пенсій, степендій та інших соціальних виплат.

На спільному засіданні розглянуто та затверджено План заходів щодо притидії корупції, детінізації виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення на 2018 рік.

Присутніх ознайомлено із станом виплати заробітної плати працівників Уманських енергетичних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» та станом сплати страхових внесків до управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Крім того, було зазначено що середня заробітна плата одного штатного працівника міста у ІІІ кварталі 2017 року по м. Умань зросла на 41,9% порівняно з відповідним періодом минулого року і становила 5 310,0 грн., що на 982,0 грн. або 14,9% менша заробітної плати, яка склалася по Черкаській області (6 238,0 грн.)

Із запрошених на засідання керівників ТОВ «Охорона-Сервіс» Герасименко В.П., ПП «Гелла» Бистранівський Ю.В., ТОВ «Компанія М-ТЕЛ» Коваль А.В., ТОВ «СМ Ексклюзив» Бакуленко В.П., ТОВ «Діана-Бест» Хоменко М.В., кооператив «Подарунок» Гасимов М.І., ТОВ «Сан-Транс» Ганзюк В.В., КС «Дзвони Чорнобиля» Козярчук Т.В., ТОВ «Деревобуд-Умань» Коломієць Б.М. ніхто не взяв участь.

Підводячи підсумки наради Малішевська Юлія зауважила, що тільки забезпечення державних гарантій у сфері праці, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці, запобігання проявам «тіньової» зайнятості, а отже і «тіньової» економіки, прозоре і чітке дотримання норм законодавства в частині оплати праці та сплати податків дозволить наповнювати міський бюджет, кошти якого ми зможемо спрямувати на розвиток та процвітання нашого рідного міста Умані.

Прочитано 938 разів