Субота, 03 березня 2018 08:16

Про ситуацію, що склалась навколо газового конфлікту в Україні

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

02 березня міський голова Олександр Цебрій провів екстрене засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Питання на порядку денному - вирішення ситуації, що склалась по всій країні у зв’язку із припиненням «Газпромом» поставки газу НАК «Нафтогаз України».

Ситуацію прокоментував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: «Внаслідок дій «Газпрому» у ці дні Україна відчуватиме деякий брак газу. Щоб уникнути негативних наслідків цієї ситуації, на декілька днів введені заходи з обмеження споживання газу».

Реагуючи на Протокол засідання Кризового комітету при Міненерговугілля від 01.03.2018 р. та Протокол засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 02.03.2018 р., з метою забезпечення стабільної роботи теплогенеруючих підприємств та недопущення збоїв у забезпеченні природного газу споживачам комісією прийнято рішення:

1. Призупинити освітній процес у школах, які мають власні газові котельні: в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4, навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 – колегіум», навчально-виховному комплексі «Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання» (в п’ятих, шостих, сьомих, восьмих класах) у період з 03.03.2018 року по 07.03.2018 року включно.

2. На період з 03 по 07 березня 2018 року рекомендувати припинення роботи вищих навчальних закладів.

3. Підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам по можливості скоротити споживання природного газу на 10 % щодобово.

4. Дотримуватись температурного режиму в дошкільних, загальноосвітніх, вищих навчальних закладах та закладах охорони здоров’я в межах прийнятих санітарних норм.

5. Споживачам теплової енергії розрахуватись з боргами за спожиту теплову енергію або звернутися до КП «Уманьтеплокомуненерго» щодо реструктуризації боргу.

«Ситуація хоч і складна, але контрольована. Міські служби працюють у посиленому режимі і готові оперативно реагувати, якщо людям буде потрібна будь-яка допомога», - запевнив Олександр Цебрій.

Завантажити Протокол засідання

Yes

Прочитано 1074 разів