Понеділок, 19 березня 2018 15:34

В Умані пройшов фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

17 березня в міському Будинку культури ім. Ю.Смолича відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль фронтових пісень «Пісні, народжені в АТО», присвячений воїнам, які виборюють волю та незалежність нашої держави на сході України, та Дню українського добровольця, який відзначається на державному рівні 14 березня.

Фестиваль «Пісні, народжені в АТО» відбувся за підтримки міського голови Олександра Цебрія. Ініціатором проведення фестивалю стала волонтерська організація «Разом».

Автори пісень - українські воїни та волонтери, які завітали на концерт з різних куточків України, а дехто - прямо з передової, бійці десантно-штурмових, механізованих, добровольчих бригад та батальйонів.

Перед початком концерту учасників фестивалю привітав Олександр Цебрій та вручив Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради за героїзм та мужність, проявлені при захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення антитерористичної операції, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди Дня українського добровольця:  

  1. Сергію Анатолійовичу Сердюку, учаснику бойових дій на Сході України, члену громадської організації «Уманський міськрайонний центр «До Перемоги»;
  2. Олександру Євгенійовичу Пухальському, учаснику бойових дій на Сході України, члену громадської організації «Уманський центр «Допомога армії»;
  3. Максиму Юрійовичу Заярному, учаснику бойових дій, члену громадської організації «Ветерани та інваліди війни з числа учасників АТО «Булат».

Очільник міста Олександр Цебрій оголосив Подяку членам Уманської міськрайонної волонтерської організації «Разом», бійцям-добровольцям, учасникам антитерористичної операції на Сході України:

  • Ковалю Олександру Васильовичу;
  • Петренку Михайлу Володимировичу;

Бійцям-добровольцям, учасникам антитерористичної операції на Сході України, учасникам бойових дій:

  • Кучеру Олексію Федоровичу;
  • Соколу Павлу Васильовичу;
  • Гончарику Валентину Григоровичу - члену громадської організації «Уманський центр «Допомога армії», учаснику антитерористичної операції на Сході України, учаснику бойових дій.

Після того, як присутні хвилиною мовчання згадали всіх наших захисників, які віддали своє життя за волю України, розпочалася концертна програма учасників фестивалю.

Генерал-майор Державної прикордонної служби України, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, керівник громадської організації «Музичний Батальйон» Валерій Суботін вручив учасникам фестивалю нагороди,  медалі «Богдана Хмельницького» та «Гетьмана Івана Мазепи» за громадянську мужність, патріотизм, громадську активність та самовідданість, спрямовані на об’єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави.

«Впевнений, що і надалі спільними зусиллями зможемо захистити рідну землю від ворогів та побудувати процвітаючу європейську країну. А такі фестивалі зміцнюють патріотичний дух та сприяють консолідації суспільства», - сказав міський голова Олександр Цебрій.

Від імені виконавчого комітету Уманської міської ради, Уманської районної державної адміністрації та Уманської районної ради всі учасники були нагороджені дипломами та подарунками на згадку про уманський фестиваль «Пісні, народжені в АТО».

Надзвичайно хвилюючим моментом заходу стало звернення бійців-учасників фестивалю до матерів, чиї сини загинули в АТО, та вручення їм квітів.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 946 разів