П'ятниця, 30 березня 2018 07:51

Відбулось засідання міжвідомчої комісії міської ради з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення в м. Умань.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

29 березня 2018 року, за дорученням міського голови, під головуванням заступника міського голови Малішевської Юлії, відбулось засідання міжвідомчої комісії міської ради з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати та легалізації зайнятості населення в м. Умань.

На засіданні Малішевська Ю.Ю. ознайомила присутніх з рівнем середньої заробітної плати у VІ-му квартал 2017 року по містах обласного значення Черкаської області – Умань знаходиться на п’ятому місці з середньою заробітною платою 5969 грн. при середній по області 7513 грн. (Малішевська Юлія озвучила інформацію про виконання плану створення робочих місць у м.Умань за січень 2018р. (126%).

Білоус Т.М. - начальник відділу аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради  ознайомила  присутніх та  членів комісії з наданням повноважень, щодо контролю в сфері трудового законодавства відділу аудиту та фінансового контролю Уманської міської ради та представила інспекторів з праці: Тищенка Сергія Івановича та Попелуху Людмилу Іванівну.

Члени комісії заслухали інформацію Тищенка Сергія щодо повноважень інспекторів з праці при перевірці роботодавців.

В обговоренні піднятих на засіданні питань  прийняла участь секретар  Уманської міської ради Кирилюк Людмила , яка наголосила на необхідності пропагування та підняття престижу людей робітничих професій. Адже саме висококваліфіковані фахівці робітничих професій наразі вкрай необхідні.

Підводячи підсумки засідання Малішевська Юлія, в черговий раз, зазначила, що робота комісії направлена не на стягнення штрафів, а на забезпечення зростання заробітної плати, а значить і збільшення надходжень до бюджету міста. Питання подолання незадекларованої праці є одним із шляхів зростання економіки міста.

Прочитано 842 разів