П'ятниця, 30 березня 2018 15:27

Про організацію пасажирських перевезень у місті Умань

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Щодо проведення перевірок на міських автобусних маршрутах

З метою забезпечення дотримання вимог щодо надання послуг з перевезення пасажирів у відповідності до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та умов договорів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м.Умань, прийнято рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 12 березня 2018 р. № 85 «Про робочу комісію з питань організації пасажирських перевезень в м.Умань».

Вищезазначеним рішенням затверджено склад робочої комісії та Положення про робочу комісію з питань організації пасажирських перевезень в м.Умань.

До складу робочої комісії з питань організації пасажирських перевезень увійшли представники наступних служб: фінансового управління, відділу економічного розвитку Уманської міської ради, відділу охорони праці та умов праці управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Уманського відділу Головного управління Національної поліції в Черкаській області, відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки у Черкаській області, сектору податків і зборів з фізичних осіб Уманської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області та громадськості міста.

Положення про робочу комісію визначає порядок здійснення контролю за дотриманням перевізниками умов договору на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування в м. Умань, виконання вимог чинного законодавства, рішень Уманської міської ради, виконавчого комітету.

Відповідно до Положення про робочу комісію перевірки можуть бути плановими та позаплановими.

Планові перевірки виконання умов договору на перевезення здійснюються згідно з річними планами перевірок, які затверджуються заступником міського голови відповідно до розподілу функціональних обов’язків, а позапланові перевірки - за необхідності.

Позапланові перевірки здійснюються на підставі розпорядження міського голови.

Підставою для проведення позапланової перевірки з виконання перевізниками умов договору на перевезення та вимог чинного законодавства є:

1) звернення підприємств, організацій, установ та громадських організацій, скарги пасажирів щодо незадовільної роботи пасажирських перевезень міськими автобусними маршрутами загального користування в м.Умань, порушення законодавства про автомобільний транспорт, Ліцензійних умов, рішень Уманської міської ради та виконавчого комітету, порушення умов договору на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування в м. Умань;

2) звернення громадян про порушення умов договору на перевезення пасажирів;

3) надзвичайні ситуації, пов’язані з експлуатацією рухомого складу на міських маршрутах (ДТП).

Про проведення позапланової перевірки перевізник завчасно не попереджається.

За результатами перевірки, Робочою комісією складається Акт перевірки дотримання перевізником виконання умов договору та чинного законодавства при здійсненні перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування в м. Умань

У разі невиконання перевізником листа (вимоги) про усунення порушень умов договору на перевезення, Замовник має право ставити питання про дострокове розірвання договору на перевезення.

Щодо впровадження змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту

З 17.03.2018 р. набули чинності постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 180 «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» та № 181 «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».

У зв’язку з прийнятими численними змінами до постанов Кабінету Міністрів України: про Порядок проведення конкурсу та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та з метою підвищення якості надання транспортних послуг на автобусних маршрутах м.Умань, планується внесення змін до умов конкурсу з перевезення пасажирів.

 

Прочитано 1709 разів