Середа, 01 серпня 2018 15:31

Налагоджено співпрацю зі столичними науковими установами в галузі кардіології

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

«Я працюю по 14 годин у день, як і весь наш колектив. Бо зупинятися не можна – тоді ти не йдеш уперед. А не йдеш – ти помираєш». Таким є кредо Бориса Тодурова – живої легенди української кардіохірургії. Нещодавно на запрошення мера Умані Олександра Цебрія доктор медичних наук зі своєю командою побував у нашому місті, надавши консультації пацієнтам із захворюваннями серцево-судинної системи.

Крім того, Борис Михайлович Тодуров, який очолює унікальний науково-лікувальний заклад - Інститут серця МОЗ України, знайшов час для спілкування з уманськими колегами. Він ознайомив наших лікарів з останніми науковими розробками і досягненнями, що дозволяють продовжувати повноцінне життя людям із хворобами серця. Адже, на переконання заслуженого лікаря України Тодурова, ці захворювання – не просто проблема, а загроза національній безпеці нашої країни.

Однак віру в краще вселяє те, що за останні 15 років кардіохірургія зробила суттєві кроки вперед. Саме розробкою та впровадженням нових діагностичних, терапевтичних та хірургічних підходів до різноманітної серцево-судинної патології у дітей і дорослих може похвалитися Інститут серця. Це перша кардіохірургічна клініка в Україні, збудована по всіх європейських і світових стандартах, починаючи від санітарних норм, вертольотного майданчика на даху і закінчуючи утилізатором біологічних відходів.

Кілька років тому в цьому науково-лікувальному закладі оперували уманського лікаря-сімейника Валерія Пищика. Колишній пацієнт Інституту серця і досі під враженням від високого рівня кваліфікації медичного персоналу цього закладу, від умов, у які потрапляють пацієнти. Нині Валерій Петрович скористався нагодою і подякував «сердечних справ майстрові» за його вміння рятувати людей.

Віримо, що ще не один мешканець нашого міста зможе отримати в цій клініці високоспеціалізовану медичну допомогу з питань кардіології, адже міська влада Умані підписала договір про співпрацю з Інститутом серця МОЗ України в особі його директора Бориса Тодурова.

Таким чином наше місто продовжує поглиблювати співпрацю зі столичними науковими установами, що використовують новітні досягнення медичної науки у благородній справі охорони здоров’я людей. Нагадаємо, що Умань уже має позитивний досвід співпраці з науковцями кафедри офтальмології Національної медичної академії післядипломної освіти імені Платона Шупика. Її фахівці на чолі з професором Сергієм Риковим не лише надають безкоштовні консультації уманчанам і проводять необхідні операції, а й сприяють професійному росту колег з Уманської міської лікарні.

Yes

Yes

Yes

Yes

За матеріалами загальнополітичної газети "Рідна Умань"

 

Прочитано 635 разів