Четвер, 23 серпня 2018 15:39

Уманчани відзначили День Державного Прапора України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України на Осташівській набережній відбулась церемонія урочистого підняття національного стягу.

На майдані вишикувались військовослужбовці ЗСУ, співробітники Уманського відділу поліції ГУНП України в Черкаській області та Уманського РВ ДСНС України в Черкаській області, учасники АТО, члени Ради ветеранів, воїни-інтернаціоналісти, представники козацтва, громадськості, організацій та підприємств, політичних партій, уманчани та гості міста.

Виконали почесну місію урочистого підняття Державного Прапора України міський голова Олександр Цебрій та діти, загиблих під час війни на Сході уманчан: Діана Пожарська, Артем Пожарський та Артем Ніженський.  

Уманчан та гостей міста зі святом привітав очільник міста Олександр Цебрій та вручив Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради за свідому громадянську позицію, патріотизм, самовідданість, спрямовані на об'єднання громадян України у прагненні суверенності та розвитку держави та з нагоди Дня Державного Прапора України:

1) Станіславу Блажчуку, волонтеру Уманського волонтерського центру допомоги армії при громадській організації «Закон і справедливість»;

2) Володимиру Вовнянку, учаснику бойових дій, члену громадської організації «Ветерани та інваліди війни з числа учасників АТО «Булат»;

3) Ігорю Дубровському, учаснику бойових дій, члену Уманської міської спілки учасників АТО;

4) Борису Нітруці, учаснику бойових дій, члену громадської організації «Уманська об’єднана спілка ветеранів АТО, ветеранів, інвалідів армії»;

5) Вірі Сенотрусовій, волонтеру волонтерського Центру «До Перемоги»;

6) Валентині Стойченко, учаснику бойових дій, члену громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій та волонтерів АТО»;

7) Оксані Ящук, волонтеру Уманської волонтерської міськрайонної організації «Разом».

 «Синьо-жовтий стяг завжди був символом національного відродження, втілення віковічної мрії наших предків про свободу, незалежність і славу України.

Сьогодні Державний Прапор став для українців символічним оберегом, який наповнює серце почуттям патріотизму, любові до Батьківщини та гордістю за свій народ.

У цей святковий день зичу вам миру, щастя та благополуччя. Нехай у ваших серцях завжди живе почуття гордості за нашу Вітчизну і прапор рідної держави!», - сказав Олександр Цебрій у вітальній промові.

На завершення церемонії за традицією уманчани розгорнули найбільший Прапор України в місті.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 704 разів