П'ятниця, 21 грудня 2018 14:09

Куди звертатися при проблемі з реєстрацією дитини

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Відповідно до вимог чинного законодавства діти мають бути зареєстровані протягом трьох місяців від дати народження. Необхідно знати, що для виписки та прописки малолітньої дитини необхідно подавати заяву від обох батьків. Якщо ж такого немає, то, щоб зареєструвати місце проживання дитини, вам буде потрібне рішення суду або рішення органу опіки і піклування виконавчого комітету Уманської міської ради.

– Щоб зекономити кошти та час батьків, виконавчий комітет уже сьогодні прийняв 5 рішень за зверненнями одного з батьків щодо визначення місця проживання дитини. Це дасть змогу батькам у найкоротші терміни зареєструвати своїх дітей за місцем їх проживання, – зазначила заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Любов Плотнікова.

Пані Ірина, яка віднедавна мешкає в Умані, розповіла, що її чоловік проживає в Донецьку, а для реєстрації неповнолітніх дітей її потрібно було подати заяву від обох батьків. Та отримати відповідний документ від батька вона не змогла. Потрапивши у таку безвихідь, пані Ірина вирішила звернутися до виконавчого комітету Уманської міської ради, працівники якого, на чолі з Любов Плотніковою, розробили процедуру, за якою опікунська рада надала дозвіл на реєстрацію її дітей.

Інформуємо, що консультації з деяких питань, які стосуються реєстрації дитини, можна отримати, звернувшись до служби у справах дітей, яка розташована за адресою вул. Європейська, 31 (тел. 4-07-60), центру надання адміністративних послуг та відділу державної реєстрації Уманської міської ради.

За матеріалами загальнополітичної газети "Рідна Умань"

 

Прочитано 639 разів