Середа, 27 березня 2019 14:02

Обізнаність – головний пріоритет свідомого громадянина

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

Днями в Уманському національному університеті садівництва відбулася зустріч, присвячена актуальній темі, яка турбує нині молодь нашої країни – вибори. Але які ж саме мають бути міжнародні стандарти та принципи демократичних виборів? Відповісти на це питання до університету завітала заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Уманської міської ради Любов Плотнікова.

Любов Павлівна розповіла присутнім про стандарти демократичних виборів, основними з яких є: право громадянина обирати й бути обраним; принципи періодичності й обов’язковості, справедливості та рівності виборчого права під час таємного голосування, що забезпечують свободу волевиявлення виборців; відкритий характер виборів; забезпечення громадського та міжнародного спостереження за виборами; гарантії реалізації виборчих прав і свобод учасників виборчого процесу. Також доповідач наголосила, що призначення, підготовка та проведення виборів здійснюється на основі Конституції України та законів.

На питання, які турбували студентів, працівник органів самоврядування легко надала компетентну відповідь. Особливу увагу було приділено питанню щодо реалізації виборчого права студентами, які не матимуть можливості перебувати на час виборів за місцем реєстрації тощо.

За матеріалами Прес-центру Уманського НУС

Прочитано 361 разів