Понеділок, 10 червня 2019 12:48

Засідання міської комісії ТЕБ та НС щодо водопостачання в Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

10 червня під головуванням першого заступника міського голови Сергія Клочка  відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому головний інженер КП «Уманьводоканал» Олег Ткаченко доповів про те, що станом на 07.00 годин  водопостачання м. Умань здійснюється за рахунок накопиченої у резервуарах води, що була забрана з водогону 8 діб тому. Цієї води вистачить на три доби.

У випадку неможливості користування водою надалі будуть використовуватися власні резерви водозаборів і артезіанських скважин. Також буде здійснено обмеження водопостачання на промислові підприємства.

Відібрані проби води доправлені на проведення аналізу в Інститут гігієни та токсикології ім. Медведя. Результати очікуються в найближчий час.  Фахівці ТОВ «Білоцерківвода» щогодини моніторять якість води в місцях водозаборів і водосховищ акваторії річки Рось. Водопостачання з Білоцерківського водогону буде відновлено тільки тоді, коли буде отримана гарантована позитивна експертиза якості води.

Також на засіданні міської комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення оперативно повідомляти мешканців міста про стан справ з водопостачанням.

Уманчан просять не панікувати і не робити надлишкових запасів води.

Yes

Прочитано 979 разів