Четвер, 25 липня 2019 08:32

Відбулось Засідання координаційної ради із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» за підсумками роботи в І півріччі 2019 року

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Місто Умань ввійшло до групи 5 муніципалітетів-лідерів від України, які першими виконали вимоги ЮНІСЕФ на кінець 2018 року. 11 грудня ми отримали міжнародний статус-кандидата престижної світової ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» (на рівні із такими містами, як Кременчук, Вінниця, Одеса, Львів). 

24 липня 2019 року відбулось засідання координаційної ради де звітували про впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» в I-ому півріччі 2019 року.

Заступник міського голови Жанна Лозінська наголосила, що одним із пріоритетних напрямів роботи міської влади у 2019-2020 роках обрано втілення Плану дій із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді», який спрямований на зростання благополуччя найменших мешканців міста, поваги до їх точки зору, захисту їх прав та інтересів, створення безпечного середовища.

Виконуючи рекомендації ЮНІСЕФ щодо реалізації Ініціативи у 2019 році, в місті Умань виконано ряд заходів: 
• затверджено склад координаційної ради із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» та склад моніторингової групи для збору, обробки, систематизації та аналізу інформації про стан виконання Плану дій із впровадження Ініціативи у 2018-2020 роках (рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 28.03.2019 р. №163);
• забезпечено комунікацію під час запровадження Ініціатив;
• затверджено склад п’яти міні-груп із запровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»;
• кожній міні-групі розроблено завдання щодо реалізації Ініціативи.

Про підсумки реалізації Плану дій із впровадження ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» в м. Умань у І півріччі 2019 року доповіли керівники-міні-груп.
Щодо реалізації Цілі № 1 «Право на визнання, повагу та справедливе ставлення» доповіла спеціаліст відділу освіти Світлана Чорна.
Цілі № 2 «Право бути почутим» - начальник відділу у справах сім’ї та молоді Наталія Вдовиченко. 
Цілі № 3 «Право на охорону здоров’я, освіту, та соціальний захист» - начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер.
Цілі № 4 «Право на безпеку» - начальник служби у справах дітей Олександр Декарчук.
Цілі № 5 «Право на дитинство» - спеціаліст відділу з питань фізкультури і спорту Олександр Роговенко.

Керівники міні-груп висвітлили досягнення по впровадженню Ініціативи та визначили пріоритетні завдання.
На завершення було підбито підсумки за I – півріччя, відбулось обговорення актуальних питань та надано ряд конструктивних доручень.

Yes

Yes

Yes

Yes

Yes

Прочитано 1122 разів