Понеділок, 05 серпня 2019 15:17

Відбулось відкриття виставки живопису Володимира Савченка – учня відомого художника-педагога Корнія Мікіндо

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

1 серпня 2019 року в залі Художнього музею відбулась презентація виставки живопису «На зламі століть» нашого земляка, художника монументального мистецтва, графіка, дизайнера Володимира Савченка  –  учня відомого художника-педагога Корнія Мікіндо. 

Експозиція складається із 120 живописних полотен, що вражають щирістю почуттів: любові, добра, краси. У кожній картині відчувається індивідуальність художника, власне бачення світу. Його реалістичні пейзажі портрети та натюрморти наповнені повітрям, світлом, душевним теплом, а абстрактні композиції – надзвичайною колористичною атмосферою та віртуозністю мазка. Виставка  «На зламі століть» вилилась у своєрідний підсумок мистецького доробку майстра за все його творче життя.

Вітаючи митця з відкриттям виставки секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк підкреслила: «В особистості Володимира Савченка є унікальне поєднання таланту із великою працездатністю. Кожну годину і хвилину дорогоцінного часу, як істинний художник, він використовує на улюблену працю, результати якої ми бачимо в його творчості. В роботах дихає мальовнича Україна, зокрема наша Черкащина та рідна Умань». 

Щирі вітання приймав художник і від колег по цеху, рідних, друзів та поціновувачів прекрасного, які побажали йому творчого натхнення та здійснення мистецьких задумів.

Гості мали змогу переглянути картини, поспілкуватися із самим автором, а також насолодилися мистецтвом та провести час у приємній атмосфері.

 

Прочитано 1136 разів