Середа, 04 вересня 2019 14:53

Умань відвідав Посол Держави Ізраїль

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З 29 вересня по 1 жовтня з метою святкування Рош-га-Шана в Умані перебуватиме понад 30 тисяч брацлавських хасидів. Щоб відзначення іудейського Нового року пройшло спокійно і без надзвичайних ситуацій, традиційно проводяться наради і зустрічі за участі високопоставлених осіб.

03 вересня на координаційну нараду з питань прийому брацлавських хасидів до міста Умань завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон разом з представниками Посольства та Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю. Участь у нараді також взяли голова Черкаської облдержадміністрації Ігор Шевченко, міський голова Умані Олександр Цебрій, керівники обласних управлінь та міських відділів поліції, служби безпеки, надзвичайних ситуацій, охорони здоров’я, Держпродспоживслужби, комунальних структур міста.

«Приїзд до Умані такої кількості паломників, беззаперечно відкриває нові можливості для розвитку туристичної галузі, але водночас накладає і певні зобов’язання, вимагає значних зусиль і ресурсів з нашого боку», - зазначив очільник області Ігор Шевченко.

Під час наради говорили про безпеку паломників і місцевих жителів під час Рош-га-Шана. Для цього залучатимуться 550 працівників зведеного загону Національної поліції України. Допомагатимуть їм поліцейські з Ізраїлю. З 23 вересня по 4 жовтня працюватиме зведений загін Державної служби з надзвичайних ситуацій у кількості 114 осіб та 26 одиниць спеціалізованої пожежно-рятувальної техніки, в тому числі єврокоптер.

Перебування 30-тисячної кількості паломників на обмеженій території створює значне навантаження на інфраструктуру міста. Посилюється ця проблема ще відсутністю належного фінансування комунальних послуг з боку єврейської громади. Незважаючи на це, для забезпечення чистоти і порядку в районі паломництва буде встановлено понад 100 контейнерів для збору сміття, залучено 5 спецавтомобілів, які працюватимуть в цілодобовому режимі.

Також піднімали питання забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя в районі масового перебування паломників, надання невідкладної медичної допомоги, забезпеченості медичних закладів необхідним запасом медикаментів.

Приділили увагу питанню туристичного збору, сплачувати який повинні усі туристи, що відвідують місто, в тому числі і брацлавські хасиди.

Посол Ізраїлю Джоел Ліон закликав усіх бути толерантними один до одного, адже Умань – це благословенне місто, і не лише для брацлавських хасидів.

Міський голова Олександр Цебрій запевнив, що незважаючи на ті виклики, що стоять перед містом напередодні Рош-га-Шану, міська влада забезпечить належний прийом брацлавських хасидів.

Yes Yes

Прочитано 724 разів