Вівторок, 19 листопада 2019 16:47

Засідання ради у справах осіб з інвалідністю щодо підготовки та проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

19 листопада відбулось засідання ради у справах осіб з інвалідністю щодо підготовки та проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Заступник міського голови Юлія Малішевська проінформувала щодо соціального захисту осіб з інвалідністю та зазначила: «На вирішення гострих соціальних проблем людей з особливими потребами спрямовані обласні та міські програми «Турбота» та «Безбар’єрна Умань».

На виконання міської програми «Турбота» з міського бюджету щорічно виділяються кошти для надання додаткових соціальних пільг особам з інвалідністю по зору, проводиться виплата щорічної разової грошової допомоги на вирішення соціально-побутових питань особам з інвалідністю І групи, які залишились без обох рук або без обох ніг. Також здійснюється пільгове перевезення в міському транспорті та фінансова підтримка громадських організацій соціального спрямування.

В місті створено та діє 11 громадських організацій осіб з інвалідністю, що беруть активну участь у громадському житті міста, співпрацюють з підприємствами, установами, іншими об’єднаннями громадян для вирішення соціально-побутових питань осіб з інвалідністю, залучення осіб з обмеженими фізичними можливостями до участі у загальноміських заходах.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Оксана Гайдай  ознайомила присутніх з робочим планом і заходами з підготовки та відзначення в місті Міжнародного дня людей з інвалідністю.

На завершення засідання  відбулось обговорення актуальних питань та надано ряд пропозицій.

Yes Yes

Прочитано 657 разів