Середа, 09 серпня 2023 14:29

Уманська громада готується до приїзду брацлавських хасидів

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

Відбулось засідання комісії Черкаської обласної державної адміністрації з питань забезпечення організації заходів, пов’язаних з щорічним паломництвом брацлавських хасидів до м. Умань.

На зустрічі були присутні:

  • заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Києві пані Лірон Фінкельштейн;
  • начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Іванович ТАБУРЕЦЬ;
  • міський голова міста Умані Плетньова Ірина Григорівна

та члени комісії Черкаської обласної державної адміністрації з питань забезпечення організації заходів, пов’язаних з щорічним паломництвом брацлавських хасидів до м. Умань; заступники міського голови м.Умань; керівники служб та управлінь Уманської міської ради; представники Міністерства закордонних справ України, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.
Цьогоріч святкування іудейського Нового року Рош-га-Шана триватиме з 15 вересня по 17 вересня.

Присутні, які задіяні в організації прийому паломників, проінформували про підготовку до приїзду прочан, зосередившись на проблемних питаннях, які потребують вирішення.

«З метою підготовки до паломництва розпорядженням міського голови у 2023 році в місті створено робочу групу з питань організації та святкування Рош га-Шана та комісії щодо здійснення перевірки об’єктів, які задіяні в забезпеченні святкування Рош га-Шана, на відповідність будівельним, протипожежним, санітарним та іншим нормам, передбаченим законодавством України. Управлінням містобудування, землевпорядкування, комунального майна та будівельного контролю розроблена план-схема території компактного проживання та масових заходів, розміщення інфраструктури, із зазначенням на ній пунктів харчування, розміщення прочан, культових споруд, закладів охорони здоров’я, аптек та укриттів.
Також проводиться організаційна робота щодо забезпечення повноти сплати податків і туристичного збору юридичними і фізичними особами, які займаються прийомом хасидів. Користуючись нагодою звертаюсь до турагенств зі сторони Ізраїлю, які організовують приїзд паломників в місто Умань: Будь ласка, зверніться до Уманської міської ради для укладання договору сплати турзбору. Тоді ви зможете отримати QR-код для більш швидкого та комфортного проходження контролю паломниками на пунктах заїзду в місті Умань.

А найголовніше завдання, щоб під час святкування хасидами Рош-ха-Шана нормально функціонували всі служби міста, жителі Умані мали сталий ритм життя і одночасно, щоб паломники належним чином справили свої культові обряди.
Сподіваюся на пліду співпрацю», - зазначила міський голова м.Умань Ірина Плетньова.

Начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Іванович ТАБУРЕЦЬ на зустрічі наголосив на важливості створення максимально безпечних умов перебування хасидів на території паломництва та усіх мешканців Уманської громади.

Прочитано 382 разів