Понеділок, 18 грудня 2023 16:00

Професор Корейського інституту передових технологій KAIST призначений радником мера Умані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Професор економіки Корейського інституту передових технологій KAIST - Dr. Man Ki Kim офіційно призначений радником Уманського міського голови на громадських засадах з питань економіки та розвитку співробітництва з Кореєю. Дане призначення відбулось на прохання самого пана Кіма в результаті знайомства та спілкування, яке відбулось під час візиту уманської делегації до Кореї з 6 по 11 листопада 2023 року.

18 грудня відбулась перша робоча нарада за участі міського голови Ірини Плетньової, першого заступника голови Олега Ганіча, координатора проєкту «Умань Smart City» Наталії Матковської та команди нового радника міського голови.

За словами Ірини Плетньової співпраця з Dr. Man Ki Kim буде спрямована на розширення співпраці з Кореєю. Зокрема, відкриття в Умані високотехнологічних підприємств, закладів освіти, розвиток торгівельних зв’язків.

Професор Kim працював керівником на різних підприємствах й має великий досвід глобального управління контрактами в Австралії, США, на Близькому Сході, в Африці та Європі. Його сфери досвіду та досліджень: закордонні державні закупівлі, міжнародні конкурсні торги, міжнародна торгівля, освіта. Професор консультує Службу державних закупівель Кореї G-PASS Export.

Як експерт в глобальних державних закупівлях, він вивчав і досліджував різні теми та проекти для ЄС, ООН, США та інших країн. Є програмним директором:
▪️ IGMP (IBC та програма управління державними закупівлями).
▪️ CGPP (Центр глобальних державних закупівель) KAIST Business College.

На сьогодні проєкт «Умань Smart City» є одним з пріоритетних флагманських проєктів, з яких починається міжурядова співпраця між Україною та Кореєю (наряду із розвитком українських аеропортів, реновацією української залізниці та реконструкцією Каховської дамби). Тому новий радник Dr. Man Ki Kim запропонував зробити систематичну публікацію новин в корейських медіа про хід реалізації проєкту та про плани розвитку Уманської громади в цілому.

Додатково:
Умань – єдине українське місто-переможець в конкурсі глобальної програми співробітництва K-City Network 2023, ініційованої Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея (MOLIT).
Разом із партнерами уманська міська рада підготувала заявку, яка перемогла в міжнародному конкурсі, в якому у 2023 році взяли участь 18 країн (подано 30 заявок).

В результаті реалізації проєкту Умань отримає:
Master Plan розумного міста, який буде стосуватися різних галузей – економіка, безпека, мобільність, довкілля, відновлювальна енергетика, інфраструктура, туризм, будівництво окремого розумного мікрорайону тощо.
Бізнес-модель та план залучення фінансових ресурсів для реалізації проєктів, які будуть входити до Мaster plan (для створення та управління розумним містом).

Період реалізації проєкту: вересень 2023 – квітень 2024 рр.

 

Прочитано 159 разів