Вівторок, 09 червня 2015 15:10

Земельні ділянки для учасників антитерористичної операції.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок.

Питання надання земельних ділянок військовослужбовцям та іншим учасникам бойових дій, які беруть участь в антитерористичній операції і захищають територіальну цілісність України, є вкрай важливим для суспільства. Передусім, виділення земельних ділянок таким категоріям громадян можна вважати одним з видів державної підтримки.

Соціальна ініціатива з боку держави забезпечити земельними ділянками учасників АТО (членів їх сімей) є благородною, проте реалізація на практиці учасниками АТО свого права на безоплатну приватизацію земельних ділянок зазнає певних труднощів.

Справа в тому, що відповідно до чинного генерального плану нові земельні ділянки придатні для будівництва житлових чи господарських будівель відсутні. Розглядались всі можливі варіанти розміщення ділянок в межах міста, Уманська міська рада виходила з пропозицією до райдержадміністрації з пропозицією розміщення житлового масиву на прилеглій до міста території.

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання нових земельних ділянок можливе при наявності плану зонування або детального плану території.

Незважаючи на те, що план зонування міста Умань перебуває у стадії розробки, за ініціативою в.о. міського голови Олександра Цебрія, Уманською міською радою 02.06.2015 року прийнято рішення Про внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний» з метою розміщення житлової та громадської забудови.  Замовником розробки детального плану визначено управління містобудування та архітектури.

За попередніми підрахунками, коригування  детального плану території мікрорайону «Східний» дасть можливість передбачити близько 50 земельних ділянок при умові збереження соціальних об’єктів: школи, дитячого садочка, спортивного ядра та об’єктів обслуговування.

Вже сьогодні мікрорайон «Східний» забезпечений належною інженерно-транспортною інфраструктурою, створені усі передумови для повноцінної забудови земельних ділянок.

Для забезпечення реалізації рішення Уманської міської ради «Про внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний» з метою розміщення житлової та громадської забудови» необхідно виконати проектні роботи, оприлюднити проект для внесення пропозицій і зауважень та провести громадські слухання. Ці заходи будуть виконані якісно та у визначені чинним законодавством  найкоротші терміни.


Начальник управління 
містобудування та архітектури                        
В.М. Лісаченко
                                                     
Прочитано 1194 разів