П'ятниця, 24 липня 2015 14:37

Чергова нарада з мобілізації

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

24 липня під головуванням заступника міського голови Людмили Кирилюк відбулася чергова нарада з питань виконання мобілізаційних завдань за участю керівників та представників Черкаського обласного та Уманського міського військкоматів, правоохоронних органів, підприємств та установ різних форм власності, громадських організацій.

Як зазначив начальник відділу забезпечення подачі матеріальних ресурсів Черкаського обласного військкомату Ігор Іванець, Умань і Уманський район посідають останнє місце в області по виконанню мобілізаційного плану. Крім військкоматів, заходи з оповіщення покладені також на керівників підприємств, які через відділ кадрів мають оповістити, зібрати і направити на проходження медкомісії військовозобов’язаних осіб. На жаль, не всі підприємства сприяють військкоматам у виконанні мобілізаційних заходів. За словами Ігоря Олександровича, законодавством не передбачено механізму зобов’язання безробітних осіб, які стоять на обліку центру зайнятості, прибути до військкомату.

Тема проведення мобілізації набула жвавого обговорення серед присутніх. Учасники наради зазначали, що ухиляння від військового призову  – це проблема не лише Умані, а держави в цілому. Під час дискусії неодноразово зазначалося, що уманчани налаштовані патріотично та вони вимагають одного – аби держава по відношенню до них виконувала взяті на себе зобов’язання, зокрема ті, що стосуються фінансового, матеріального та соціального забезпечення мобілізованих.

Представник управління праці та соціального захисту населення проінформувала, що в Умані проживає 179 родин учасників АТО, та розповіла про усі пільги, які передбачені їм законодавством на державному та міському рівнях.

На завершення наради Людмила Кирилюк наголосила на необхідності виконання мобілізаційних завдань та зауважила, що це питання перебуває на особливому контролі керівництва міста та області.

 











Прочитано 1280 разів