Вівторок, 14 липня 2015 17:19

Працівники освіти і медицини отримають зарплати в повному обсязі

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Понад план до загального фонду міського бюджету надійшло 16,1 млн. грн. Таке суттєве перевиконання плану надходжень відбулося вперше.

Міська рада мала всі законні підстави для спрямування додаткових коштів на життєво необхідні місту потреби (ремонт та будівництво доріг, ліфтів, дахів, фасадів, спортивних майданчиків тощо).

Але у зв’язку з тим, що держава на сьогоднішній день не в повній мірі виконує взяті на себе зобов’язання щодо фінансування галузей освіти та охорони здоров’я і забезпечує  лише 70-80 % від потреби, міська рада була вимушена майже весь обсяг перевиконання плану надходжень до загального фонду бюджету спрямувати на виплату заробітної плати в основних галузях соціально-культурної сфери міста – освіті та медицині.

Освітній галузі було спрямовано 4,9 млн. грн., охороні здоров’я – 7,8 млн. грн. Це дасть змогу розрахуватись з працівниками по нарахованій заробітній платі та відпускних за липень поточного року.

Але остаточно вирішити  проблему з недостатністю коштів на виплату заробітної плати та проведення розрахунків за спожиті енергоносії на місцевому рівні неможливо.

До кінця року без джерел покриття залишається дефіцит в коштах у сумі 33,7 млн. грн., з них 15,7 млн. грн. – по виплаті заробітної плати, 18,0 млн. грн. – по розрахунках за енергоносії.

Робота щодо пошуку додаткового фінансового ресурсу та вжиття заходів з оптимізації видатків буде продовжуватись і надалі, але єдиним вирішенням проблеми для міста Умані є збільшення обсягів освітньої та медичної субвенції при внесенні змін до Державного бюджету України на 2015 рік.
Прочитано 856 разів