Понеділок, 03 серпня 2015 16:47

Земельні ділянки для учасників антитерористичної операції.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Справа в тому, що відповідно до чинного генерального плану м. Умань нові земельні ділянки, придатні для будівництва житлових чи господарських будівель, відсутні. Розглядались усі можливі варіанти розміщення ділянок в межах міста. Уманська міська рада виходила з пропозицією до райдержадміністрації з пропозицією розміщення житлового масиву на прилеглій до міста території.

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання нових земельних ділянок можливе за наявності плану зонування або детального плану території.

Незважаючи на те, що план зонування міста Умань перебуває у стадії розробки, за ініціативи в.о. міського голови Олександра Цебрія Уманською міською радою 02.06.2015 року прийнято рішення «Про внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний» з метою розміщення житлової та громадської забудови». 

Вже сьогодні мікрорайон «Східний» забезпечений належною інженерно-транспортною інфраструктурою, створені усі передумови для повноцінної забудови земельних ділянок.

За результатами внесення змін до детального плану території мікрорайону «Східний» буде можливість надати 64 земельні ділянки військовослужбовцям та іншим учасникам бойових дій, які беруть участь в антитерористичній операції і захищають територіальну цілісність України, за умови збереження соціальних об’єктів: школи, дитячого садочка, спортивного ядра та об’єктів обслуговування. Детальним планом передбачені також 140 ділянок на перспективу.

Ознайомитись з Детальним планом території, графічними матеріалами можна на офіційному веб-сайті Уманської міської ради.

Прочитано 1100 разів