Вівторок, 26 січня 2016 13:44

Шановні розпорядники та одержувачі бюджетних коштів!

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

СДО - це надійна і проста у використанні система з широким переліком функціональних можливостей, що дозволить розпорядникам цілодобово управляти рахунками установи, не виходячи з офісу. За допомогою цієї системи розпорядники отримають можливість постійного доступу та оперативного отримання повного обсягу інформації про стан рахунків. При цьому вся інформація, якою обмінюються Клієнт і Банк, надійно захищена системою і недоступна для сторонніх осіб.

З 2016 року вводяться в дію розширені функціональні можливості СДО в частині отримання та передачі документів щодо планових показників, передачі розподілів відкритих асигнувань, завантаження інформації щодо бюджетних зобов’язань, бюджетних фінансових зобов’язань та підтвердних документів до них.

В зв’язку з цим, якщо установа вже підключена до системи СДО, та є потреба скористатись розширеними функціональними можливостями системи, необхідно укласти додатковий договір із зазначенням нового переліку документів для обміну.

Якщо установа ще не підключена до системи СДО, необхідно здійснити наступні заходи:

1.  Заповнити в електронному вигляді та надіслати на електронну адресу Уманського управління Державної казначейської служби України у Черкаській області: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. анкету для підключення до СДО.

2. Укласти договір про дистанційне розрахункове обслуговування з використанням програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство».

Шаблони анкети для підключення до СДО та договору про дистанційне розрахункове обслуговування з використанням програмно-технічного комплексу «Клієнт казначейства – Казначейство» розміщено на офіційному порталі ДКСУ у розділі «Електронні сервіси» http://www.dksu.gov.ua.

Обов’язковими до заповнення є додатки №1, №5, №6, №7. Заповнений договір у паперовому вигляді передати спеціалісту відділу видатків та обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів, що вас обслуговує.

3. Придбати надійні носії ключової інформації (НКІ), які відповідають вимогам додатку №6 договору:

  • для отримання виписки з рахунків, відкритих на ім’я Клієнта, достатньо одного носія ключової інформації;
  • для використання розширених функціональних можливостей СДО необхідно три носія ключової інформації.

На даний час СДО підтримує роботу з НКІ наступних виробників:

ТОВ «Автор» (сайт www.author.kiev.ua):

- засіб криптографічного захисту інформації «SecureToken-337»;

- засіб криптографічного захисту інформації «SecureToken-337 mini»;

- засіб криптографічного захисту інформації «SecureToken-337 F4»;

- засіб криптографічного захисту інформації «SecureToken-337 F8»;

- засіб криптографічного захисту інформації «SecureToken-337 F16»;

- засіб криптографічного захисту інформації «SecureToken-337 F32»;

- засіб криптографічного захисту інформації «CryptoCard-337»

ПАТ «Інститут інформаційних технологій» (сайт http://iit.com.ua):

- електронний ключ «Алмаз-1К» («ІІТ Е.ключ Алмаз-1К»)

Придбання даних носіїв здійснюється безпосередньо через сайт виробника, на якому присутні необхідні контактні дані та документи для завантаження.

Державна казначейська служба України з метою покращення надання послуг у сфері дистанційного обслуговування клієнтів продовжує проводити заходи щодо впровадження нових систем криптографічного захисту інформації, які відповідають вимогам вітчизняного законодавства.

Також для проведення процедури реєстрації заявника, формування посиленого сертифікату ключа, відповідно до Регламенту роботи акредитованого центру сертифікації ключів Державної казначейської служби України (далі – АЦСК ДКСУ), до відокремленого пункту реєстрації ключів (далі - ВПР) Уманського УДКСУ Черкаської області, необхідно надати наступний перелік документів:

1. Довіреність заявника, у разі уповноваження довіреної особи здійснити

процедуру реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ДКСУ (один екземпляр від  заявника (установи), з підписом керівника та печаткою установи).Довірена особа, під час проведення процедури реєстрації заявника, повинна мати при собі документ, на підставі якого оформлена довіреність.

2. Супровідний лист, в якому заявник (установа) зазначає комплект поданих документів для проведення процедури реєстрації заявника та формування посиленого сертифікату ключа підписувача.

3. Заяву про реєстрацію підписувача в АЦСК ДКСУ (один екземпляр від заявника (установи), з підписом керівника та печаткою установи).

4. Заяву про формування посиленого сертифікату відкритого ключа підписувача у АЦСК ДКСУ, два екземпляри на кожного підписувача з правами бухгалтера, директора, печатка установи (один заповнений екземпляр для підписувачів з правами бухгалтера, директора, печатка установи надається з відповідними позначками в розділі 4 заяви, другий заповнений екземпляр для формування технічного ключа шифрування надається без заповнення позначок в розділі 4).

5. Заяву-приєднання до договору про надання послуг електронного цифрового підпису (один екземпляр від заявника (установи), з підписом керівника та печаткою установи).

6. Копію довідки про внесення установи до ЄДРПОУ засвідчену відбитком печатки установи.

7. Копію документа про призначення підписувача (на кожного підписувача) на посаду, засвідчену відбитком печатки установи.

8. Копію документа про призначення керівника, який підписав заяву про      реєстрацію підписувача в АЦСК ДКСУ, засвідчену відбитком печатки установи.

9. Копії 1 – 4 сторінок паспорту підписувача (на кожного підписувача), засвідчені підписом власника паспорту.

Вказані форми заяв та довіреності знаходяться на сайті АЦСК ДКСУ http://acsk.treasury.gov.ua в розділі “Форми документів”.

З питань підключення до ПТК "Клієнт Казначейства -

Казначейство" (СДО) консультації можна отримати в Уманському Управлінні Державної казначейської служби України, 20300, м. Умань, пл. Леніна, 1, телефон 3-29-75, 3-36-81.

Прочитано 6367 разів