П'ятниця, 05 лютого 2016 08:01

Умань визнано одним із кращих центрів настільного тенісу України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У 2015 році уманські тенісисти брали участь у 42 спортивних змаганнях різного рівня: міських - 14; обласних - 4; всеукраїнських та чемпіонатах України - 10, здійснили 14 виїздів на державні та міжнародні змагання, здобули 12 медалей.

Багато змагань різного рівня були проведені на спортивній базі Уманського національного університету садівництва, у яких взяли участь понад 1000 учасників з усіх областей України, а у всеукраїнському турнірі «Софіївка 2015» взяли участь 220 спортсменів, що є найкращим показником за усі роки існування цього турніру.

Результати виступів відмінні.

Ярослав Жмуденко – учасник І Європейських ігор у Баку, чемпіонатів Європи та світу, бронзовий призер чемпіонату України в одиночному та парному розрядах. Член олімпійської збірної команди України.

Іван Омельчук – перше місце у парному, третє місце в особистому та змішаному парному розрядах, друге місце у командних змаганнях чемпіонату України серед юнаків 2000 року народження і молодші. Перше місце у парному, третє місце в особистому та змішаному парному розрядах, перше місце у командних змаганнях чемпіонату України серед  юнаків 2001 року народження і молодші.

Кіріл Юрченко – друге місце у командних змаганнях чемпіонату України серед юнаків 2000 року народження і молодші.  Друге місце у парному розряді та перше місце у командних змаганнях чемпіонату України серед  юнаків 2001 року народження і молодші.

Степан Мул та Дмитро Галай (м. Монастирище) посіли третє місце у парному розряді чемпіонату України серед юнаків 2003 року народження і молодші.    

У 2015 році тенісисти міста Умані відзначили ювілейну дату – 20-річчя заснування клубу настільного тенісу «Тайфун». За роки існування на рахунку вихованців перемоги на чемпіонатах України, Європи і світу, участь в Олімпійських іграх. З моменту утворення і по теперішній час головною базою підготовки тенісистів є Уманський національний університет садівництва, а згодом і загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5. Організаторами та тренерами є Іван Чорнобаб, Юрій Голубєв, Володимир Чорнобаб.

На сьогодні географія розвитку тенісу у нашому місті та регіоні значно розширилась. Плідно працюють секції у спортивному комплексі «Вега» (тренер Володимир Ткаченко), оздоровчому реабілітаційному центрі (тренер Сергій Панченко), агротехнічному коледжі (тренер Олександр Августов), Уманському державному педагогічному університеті (тренер Сергій Пензай), Іванівській загальноосвітній школі (тренер Володимир Сушкета), м. Монастирище (тренер Вадим Швидкий), у міському будинку культури працює тенісний клуб (організатори Віталій Протопопов та Сергій Протопопов).

Досягнення  уманських тенісистів стали помітні в області та державі. Збірні  команди Черкаської області для участі у чемпіонатах України на 95% складаються з уманчан.

Вісім команд ТК «Тайфун» беруть участь у клубному чемпіонаті України з них: у вищій лізі – 1 команда, регіональній лізі – 4 команди, першій лізі серед жіночих команд – 1 команда та у дитячій лізі – 2 команди. 

Беручи до уваги досягнення та популярність настільного тенісу, у 2015 році за ініціативи та підтримки відділу з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради була створена федерація тенісу настільного Черкаської області, головою якої обраний Чорнобаб Іван Федорович.

Черкаське обласне управління у справах сім’ї, молоді та спорту надало право нашій федерації представляти Черкаську область на офіційних державних змаганнях та сприяти розвитку настільного тенісу у регіоні.

2016 рік – рік нових планів, спортивних надій, головною з яких є здобуття ліцензії на участь Ярослава Жмуденка в Олімпійських іграх, що відбудуться у Ріо-де-Жанейро.

Разом з відділом з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради розроблено календарний план спортивних змагань, що охоплює усі вікові групи. Календар достатньо напружений - 14 міських, 4 обласних та 23 всеукраїнських змагань, тому шанувальники настільного тенісу, спортсмени вищих розрядів повинні наполегливо тренуватись, щоб славні традиції нашого міста та уманських тенісистів відповідали статусу одного із кращих центрів настільного тенісу України.

Велика кількість дітей, які мають можливість займатися улюбленим видом спорту, дає свої наслідки. Завдяки наполегливій праці тренерів, розумінню і допомоги  батьків спортсменів, підтримці міської влади та спонсорів, ми маємо високі результати.

Особлива вдячність міській владі, відділу з питань фізичної культури і спорту, керівництву Уманського національного університету садівництва, відділу освіти, дирекції загальноосвітньої школи №5 за допомогу та підтримку розвитку настільного тенісу у нашому місті.

                   Голова федерації

                   тенісу настільного

                   Черкаської області

Іван Чорнобаб 

Прочитано 2319 разів