Четвер, 18 лютого 2016 12:56

10 районів та міст області уже визначилися зі штатним розписом державних реєстраторів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Інші ж регіони Черкащини мають затвердити його до кінця тижня. Таке доручення дав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко. Він додав, що не пізніше 30 квітня райдержадміністрації та міськвиконкоми розпочнуть надавати послуги у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також речових прав на нерухоме майно.

Такі новації пов’язані зі змінами у чинному законодавстві України. Згідно з ними зараз в усіх областях України відбувається процес децентралізації та демонополізації адміністративних сервісів у сферах реєстрації бізнесу й речових прав на нерухоме майно від територіальних органів юстиції до райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

Органи влади Черкащини на місцях мали до 16 лютого затвердити структуру та штатний розпис, якими передбачено посади державних реєстраторів. 10 районів та міст уже визначилися з кількістю посад державних реєстраторів на місцях. Так, по дві посади передбачені в Городищенському, Жашківському, Золотоніському, Лисянському, Маньківському, Шполянському та Чорнобаївському районах, по три в Чигиринському та Черкаському, а також одна на Христинівщині. В Умані буде 5 реєстраторів, Каневі – 3. Однак, в районах визнають, що необхідно збільшити штатну чисельність держреєстраторів. З цією метою ОДА вже направила листа на Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України з пропозиціями щодо збільшення їхнього штату на місцях.

Майбутніх реєстраторів безкоштовно навчатимуть фахівці Державного підприємства «Національно-інформаційні системи», після чого їм видадуть електронні ключі для роботи в системі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Визначити фахівців з державної реєстрації, які проходитимуть навчання, та облаштувати робочі місця мають вже 15 березня, зауважив Сергій Овчаренко.

– Звичайно, нова система викликає чимало запитань. Ми ж маємо мінімізувати ризики у сфері державних реєстрацій, – додав він. – Тож, аби роз’яснити нову систему державних реєстрацій та права українців в ній, ми на початку березня разом з правоохоронними органами та представниками СБУ проведемо зустріч з громадськістю. 

Прочитано 736 разів