Середа, 02 березня 2016 10:26

Нова поліція вже в Черкасах

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Черкаські поліцейські сьогодні урочисто склали присягу. А вже ввечері вийдуть на патрулювання вулиць міста.

Вони пройшли жорсткий відбір і тримісячне навчання. Тепер у Черкасах 256 нових патрульних. Серед них – 22 учасники АТО.

222– Ми зустрічалися, коли вони тільки розпочинали навчання, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Хтось розповідав, що вчитель, хтось – спортсмен, інший – рятувальник, а хтось приїхав сюди зі Сходу. Їхні історії настільки різні, але об’єднує їх одне: вони вирішили змінюватися самі та змінювати нашу країну, наше місто. Нові патрульні вже мають від черкащан кредит довіри – тепер мусять його виправдати. Пам’ятаю, коли розпочали створювати патрульну поліцію в Києві, я мав шквал дзвінків і повідомлень від черкащан у соцмережах із питаннями, коли в нас таке буде, давайте проситися раніше і под. І ось тепер наша спільна мрія збулася. Черкаські патрульні складали присягу на площі імені Богдана Хмельницького. Саме під приводом нашого гетьмана українці вибороли волю та почали розбудовувати власну державу. Тому символічно, що сьогодні саме від пам’ятника Богданові ми починаємо розбудовувати безпечне місто.

20160301_111231Привітали нових патрульних із почином також заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич і начальник департаменту патрульної поліції України Євген Жуков. А очолив черкаських «копів» колишній комбат «Київ-1» Вадим Лісничук.

– Ми вже проаналізували ситуацію в місті, – каже він. – Визначили проблемні райони. Саме туди будемо спрямовувати посилені групи. Уже бачимо, що є проблема з дотриманням правил дорожнього руху в Черкасах. Будемо виправляти ситуацію.

Уже о 21.00 нові поліцейські стануть до роботи. Віднині 21 патруль цілодобово вартуватиме місто.

Прочитано 851 разів