Вівторок, 13 вересня 2016 15:44

Місто Умань з новими слоганом та логотипом

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Під час засідання організаційного комітету з відзначення 400-річчя першої писемної згадки про Умань голова комісії Людмила Кирилюк представила новий слоган та логотип міста.

Нагадаємо, у квітні-травні цього року в Умані проводився конкурс "Логотип та слоган міста Умань", який був присвячений 400-річчю першої писемної згадки про наше місто. У ньому взяло участь 11 учасників, які надіслали 20 робіт. В червні відбулося засідання комісії, на якій було визначено переможців. Найкращим проектом логотипу визнано роботу Євгена Когута. Кращим слоганом «Умань - місто, де тебе чекають!» визнано роботу Артура Моспана.

Міський голова Умані Олександр Цебрій вручив переможцям сертифікати та грошові винагороди напередодні 25-ї річниці незалежності України.


uman logo tourist

Опис логотипу.

Логотип Умані складається із зображення стилізованих секторів різного кольору, які між собою утворюють першу літеру назви міста Умань та символізують наступне:

Помаранчевий сектор – символізує козака зі списом, що відомий як герб міста протягом 200 років. Озброєний лицар є символом захисту краю, міста від ворогів. Він промовляє про славне козацьке минуле Умані.

Синій сектор – символізує національний дендрологічний парк „Софіївка” – одне з найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст., відомий як туристична перлина Умані. Визначною пам'яткою парку є фонтан "Змія".

Зелений сектор – символізує природу і молодість; він – «міст» між двома протилежними кольорами веселкового спектру - гарячим помаранчевим і холодним синім. А тому виступає кольором надії на злагоду, мир і спокій.

Тепер це вже офіційні логотип і слоган, які будуть широко використовуватись під час святкування дня міста та на суверній продукції.

Прочитано 3293 разів